Ricky Gervais és una de les veus més mordaces de l'star system actual. L'actor, director i humorista britànic és l'autor d'una de les millors sèries còmiques d'aquest segle, The office. Després vindria Extras i recentment, tothom deixa pels núvols la seva nova proposta, After life. En cinema l'hem vist a Noche en el museo, però si hi ha una exhibició seva que caldria veure una i una altra vegada en bucle són els monòlegs inicials quan ha presentat els Globus d'Or. Pocs actors han provocat tanta rialla en la indústria encotillada de Hollywood amb la seva irreverència.

Aquest cap de setmana Gervais ha estat a Barcelona presentant el seu espectacle teatral SuperNature, un àcid monòleg d'hora i mitja on riu del mort i de qui el vetlla. Amb l'ombra de la polèmica planant sempre damunt el seu cap, el públic de l'Auditori del Fòrum del Centre de Convencions Internacional va poder gaudir del seu sarcasme amb un xou del que fa temps que es van esgotar les entrades. Les supersticions, la màgia, les creences sense fonament, són la base d'un espectacle on va fer alguna broma molt ben avinguda, però que "quan la vaig fer a Madrid no va acabar d'entrar bé". Quina? Una d'innocent on parla dels nois musculats que s'ha trobat als gimnasos, morenos i ben pentinats, amb músculs que tenien músculs..., però amb bigoti, "i allò ho va espatllar tot". Es veu que a Madrid el tema bigotis no els fa gràcia.

ricky gervais2

L'humorista britànic va triomfar en una ciutat que l'ha deixat enamorat. Gervais ja ha deixat enrera Barcelona, però ho ha fet després d'un assolellat cap de setmana i proclamant el seu amor per una ciutat que l'ha encisat. Una imatge des del port acompanyat d'una frase: "Bye, Barcelona. One of the most beautiful places on Earth. See you again" (Adeu Barcelona. Un dels llocs més macos de la Terra. Ens tornarem a veure").

Esperem que torni aviat.