Les darreres hores els fans de les sèries han tingut dues notícies tristes, dues morts, tot i que en situacions ben diferents. La primera defunció impactant ha estat la del jove actor Jansen Panettiere als 28 anys. Germà petit de l'actriu Hayden Panettiere, s'estan investigant les causes de la seva mort després que trobessin el seu cos sense vida a casa seva. Panettiere havia participat, per exemple, a The walking dead.

129729278 996284554200776 7749240391194695488 n
Hayden i Jansen Panettiere / IG

L'altra trista pèrdua ha estat la d'una actriu molt més gran que ell, però molt estimada pel gran públic des de fa moltes dècades, concretament, des que els espectadors que ja deuen tenir una edat la van veure per primer cop a la millor comissaria televisiva de tots els temps, la que donava nom al títol de la sèrie: Canción triste de Hill Street (Hill Street blues en l'original). Parlem de la gran Barbara Bosson, que ha mort als 83 anys.

hill2
Barbara Bosson a 'Canción triste de Hill Street'

Per parlar de Hill Street ens hauríem de posar dempeus. Què dir d'una sèrie on es barrejaven els casos policials amb les vides de cadascun dels agents i els seus problemes casolans i sentimentals. Què dir d'aquelles reunions en començar el dia, on es planificava on anava cada agent i què li tocava cobrir, i abans que tots fotessin el camp de la sala i sortissin al carrer, el sergent Esterhause els hi deia allò de "Tengan cuidado ahí fuera".

I què dir de la sintonia més meravellosa, malenconiosa i nostàlgica de la història de les sèries. Abans de continuar, gaudeixin d'aquesta obra mestra, que començava amb les sirenes d'uns cotxes de policia sortint de la comissaria i just després, aquelles notes de piano inoblidables:

Una sèrie que tenia uns personatges absolutament deliciosos. Tots tenien el seu què, tots formen part de la memòria col·lectiva dels qui ens quedàvem embadalits a la dècada dels 80 veient-los investigar o resoldre conflictes als carrers. La llista és llarga: Renko, LaRue, Belker, l'ajudant del fiscal Joyce Davenport, el tinent Frank Furillo... o la seva ex dona, Fay, a qui donava vida Barbara Bosson. No va ser, però, l'única sèrie de TV sobre policies on va participar aquesta intèrpret nordamericana que ens acaba de deixar. També va tenir petites intervencions en Policías de Nueva York, Murder One, a banda de La ley de Los Angeles, Cop Rock o Mannix, tot i que també va fer incursions en el món del cinema com Bullit, Capricorn One, Tha last starfighter o La última carta, tot i que sempre serà recordada pel seu icònic paper a Canción triste de Hill Street.

fay
Barbara Bosson, 'Fay Furillo' a 'Canción triste de Hill Street'
hill3
'Canción triste de Hill Street'

Bosson, per cert, va ser parella precisament del creador de la sèrie, Steven Bochco. Ara, el fill de tots dos, Jesse, s'ha acomiadat de la seva mare amb un commovedor missatge a xarxes: "Demasiado espíritu y vivacidad como para contarlo. Cuando te quería, lo sentías sin lugar a dudas. Y si no, puede que también lo supieras. Para siempre en nuestros corazones. Te quiero, mamá. Barbara 'Babs' Bosson Bochco 1939-2023". Descansi en pau.