María Dolores González Flores, coneguda com Lolita. Filla de 'La Faraona' Lola Flores i d'Antonio González 'El pescaílla'. Té 61 anys. I en fa 44 que va seguir les passes de la seva mítica mare i es va posar a cantar. 20 discos, centenars de concerts i actuacions, tota una vida damunt l'escenari. Per no parlar de la pila d'anys que també fa que a més de cantar, és una talentosa actriu. Però Lolita n'està fins al capdamunt que el seu propi país li giri l'esquena i no se li reconeguin els mèrits.

lolita t5

Telecinco

La gran dels germans Flores va retre-li homenatge aquest diumenge a Camilo Sesto després de la seva mort. Va parlar per Viva la vida i allà es va quedar a gust posant a lloc tots aquells que mai no se l'han pres seriosament. Emma García, parlant dels cantants espanyols i de com la indústria i la societat els hi dedica l'atenció deguda (o no), vol copsar l'opinió de l'autora de Sarandonga, però el que va sentir va sorprendre els espectadors: "Si hay alguien peor reconocido en la música en este país soy yo. Por eso aquí en España no canto más". Pam. Cuchibiri, cuchibiri, que diria ella.

lolita

@lolitafloresfans

Què farà Lolita després d'aquesta dràstica decisió, dolguda perquè el seu propi país li giri l'esquena com a cantant? Anar a menjar un arroz con bacalao? Pot ser. Però no serà aquí. "Me voy a América a cantar. A mí no me han reconocido todavía, ya tengo 61 años y gracias a Dios en el teatro me va muy bien". Actualment a Lolita se la pot veure a l'obra de teatre La fuerza del cariño al Teatro Infanta Isabel de Madrid, però carinyo no és precisament el que ha rebut per part espanyola cap a la seva música. O aquesta és la seva sensació. I Lolita està dolguda. La cosa, però, ve de lluny. "Antes hablábais de los Grammy, yo no tengo ningún Grammy ni me ha hecho falta. Los premios van y vienen, los que se quedan son la gente que paga una entrada para verte a un teatro, el público es el premio, los aplausos son los premios. Los premios se dan muchas veces bajo cuerda y a cambio de otros cambios". Passa amb ella i passa amb molts d'altres. Però sembla que amb Lolita ja no estan a temps de rectificar. Malauradament.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat