Joan Tardà ha decidit que no repetirà a les llistes generals per ERC de cara a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril. Després de 15 anys marxa del Congrés després de ser un dels diputats més insistents en defensar el poble català i que més cara ha plantat als partits dretans de l'hemicicle. Marxa perquè ja en té prou després de molt de temps. I marxa també per raons familiars i personals, tal i com ell mateix ha confessat en una recent entrevista a La Vanguardia.

joan tarda efe

Efe

Continuarà treballant per allò en que creu, però ara des de Catalunya. "Ha arribat el moment que ERC sigui la força política que lideri i comandi el procés, perquè som els únics capaços d'articular fronts amplis a dreta i esquerra". Precisament sobre el partit de l'esquerra que aspira a fer front a la dreta espanyola, el PSOE, Tardà ha comentat que "si a vostès els van bé les eleccions i a nosaltres també, el dia següent estarem on érem fa tres setmanes, en una hipotètica taula de negociació".

joan tardà pedro sánchez acn

ACN

Fins aquí, tot dins d'uns paràmetres esperats. Però el que ha dit a continuació sobre l'independentisme no ha agradat gens ni mica a segons qui, amb l'actor Joel Joan al capdavant, que no entén ni comparteix la tendència a posar draps calents per suavitzar el full de ruta: "L'independentisme ha de reconèixer que el referèndum mai podrà ser 'independència sí, independència no'. Però d'altre banda, ells han de reconèixer que el referèndum no podrà ser 'aquest Estatut d'Autonomia o un altre de millor'. L'únic referèndum que serà viable és aquell en el que es pugui triar entre l'oferta que facin i la independència. És evident que com més bona sigui la seva oferta, menys bases tindrem l'opció independentista per guanyar".

Joel Joan Actor Scape Room - Sergi Alcàzar

Sergi Alcázar

L'actor català, molt actiu en els seus comentaris sobre la independència, les relacions amb el govern espanyol o el judici al procés, s'ha sulfurat, i de quina manera, a les xarxes socials, després de llegir-li aquestes paraules al polític d'ERC. Un comentari que tampoc han entès els seguidors de l'intèrpret:

tuit joel joan

Joel Joan es troba actualment representant la seva exitosa obra Escape room. Segur que darrerament deu pensar que amb tot el que veu i escolta, qui sembla que està atrapat en una d'aquestes habitacions sense sortida és ell mateix. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat