Els usuaris de la xarxa no saben la sort que tenen que una de les persones més actives sigui el gran Joel Joan. L'actor i director català és dels que diu a les coses pel seu nom, especialment sobre què sent i sobre el seu país, Catalunya. El geni que va crear la millor sèrie de TV3 dels darrers anys, El crac, fa honor al nom i regala als seus seguidors reflexions, ironies i alguna que altra picabaralla dialèctica amb els que gosen retreure-li que digui, que pensi o que escrigui el que li surti del monyo.

Joel Joan Actor Scape Room - Sergi Alcàzar

Joel Joan (foto: Sergi Alcàzar)

Els darrers dies, si això és possible, la seva activitat a Twitter encara ha estat més habitual que de costum. Joan fa temps que vaticina una nata descomunal d'Espanya i els seus poders repressors que arribarà tard o d'hora pel que fa a la qüestió catalana. Només cal donar un cop d'ull a la brossa que amaga sota la catifa de Zarzuela la família reial o a l'altra brossa, la que llueix orgullós l'exèrcit espanyol i mostra a la ciutadania. Això deia d'una dada que va recordar un extinent de l'exèrcit espanyol:

tuit joel joan ejercito

Però Joel Joan no es queda aquí i reparteix a tort i a dret. No es casa amb ningú, cosa que s'agraeix, i quan ha d'atonyinar la classe política catalana, especialment la de caire independentista que no es posa d'acord i que treu a passejar les seves diferències indissimuladament, és dels primers en recordar-los-hi que així no anem enlloc. Però per molt que vegi fets i paraules que li donin la raó, si una cosa té clara l'intèrpret és que a Catalunya esdevindrà algun dia, i ell espera veure-ho, la tan desitjada independència. Quan això passi, molta gent estarà feliç i sortirà als carrers a celebrar-ho. Però ara, Joan acaba de sorprendre vaticinant quins seran els primers en obrir el cava.

Joel Joan Actor Scape Room - Sergi Alcàzar

Joel Joan (foto: Sergi Alcàzar)

Perquè tal i com descriu en un tuit sensacional, quan Catalunya sigui independent, els primers a celebrar-ho seran els espanyols. Per què? Reflexió meravellosa:

tuit joel joan independencia españoles

Ens imaginem una Catalunya i una Espanya antropomòrfiques, quedant en una terrassa de la Rambla de Catalunya, prenent un cafè i dient-se allò de No ets tu, sóc jo. Joan segueix el seu argumentari:

tuit joel joan independencia españoles2

Quan algun usuari li recorda que "Espanya i especialment Madrid DF no es viable econòmicament sense el saqueig a CAT, aquest es el gran problema de la independència de CAT", ell també té resposta: 

tuit joel joan independencia españoles3