Joel Joan i Biel Duran fa molts anys que es coneixen. Els dos magnífics actors ara coincideixen damunt d'un escenari (bé, ara coincidien, abans que les autoritats decidissin que ni ells ni molts altres poguessin seguir fent la seva feina als teatres). Els dos formen part de la magnífica obra Escape Room que fins ara estaven representant amb un èxit incontestable. I els dos defensen i defensaran la seva llengua davant de qui sigui.

escape room joel biel 2

'Escape Room'

El detonant ha estat el pianista James Rhodes, que en una piulada ha comentat amb ironia que encara avui, es troba sovint una escena lamentable en el seu dia a dia: "és molt divertit quan els no catalans pretenen no entendre una paraula de català. Vull dir, si un britànic ho pot fer...", escriu amb un català immaculat:

Immediatament les hosts anticatalanes han saltat a la jugular. Però Duran i Joan ja n'estan tips d'aquest tonet de superioritat i menysteniment cap a la seva llengua que de tant en tant aflora a les xarxes. I hi han dit la seva, amb un sarcasme i una certesa quirúrgica:

Clar i català. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat