La mateixa setmana que s’ha sabut que el cas sobre la paternitat de Julio Iglesias arribarà a l’ONU per una denúncia contra Espanya, el fill no reconegut del cantant ha ofert una entrevista mordaç a Sábado Deluxe. Javier Santos ha explicat en quin punt de la batalla judicial es troben ara, però també ha parlat de la relació amb els seus germans famosos i els motius que l’han empès a continuar lluitant perquè la Justícia corrobori, d’una vegada per totes, que l’artista és el seu pare.

Javier Santos Julio Iglesias

El cas sobre la paternitat de Julio Iglesias arribarà a l'ONU | Mediaset

“Hay pruebas de ADN que demuestran que Julio es mi padre al 99,9%”, ha explicat a Telecinco. I és que entre les proves que aporten els seus advocats hi ha els resultats dels testos genètics. Però ni així ha aconseguit que la justícia espanyola li doni la raó. Sí que ho havia fet un jutjat de València, però el cantant va recórrer i l’Audiència Provincial va anul·lar la sentència. Tot i així, el que seria el novè fill de Julio Iglesias no llença la tovallola i continua exigint el que creu que li pertoca. “Hay muchas incongruencias en mi caso. La justicia española se niega a entrar al fondo de la cuestión. ¿Por qué la justicia se pone de parte del poderoso? Mi caso es particular, muy interesante. Creo que vamos a llegar a buen puerto, es cuestión de tiempo”, afirma. Ho fa per la mare, que quan va fer públic per primera vegada, als anys 90, que l’intèrpret era el pare del seu fill, va ser titllada sovint de mentidera; i també per la seva filla. “Cuando ves que a tu madre la han tratado de mentirosa no hay mayor satisfacción para un ser humano que demostrar la verdad (...) También pienso en mi hija. Quiero que disfrute de los privilegios que yo no he tenido. La casa de los perros de mi hermana Chabeli es más grande que en la que yo vivo”. Si els tribunals reconeguessin per fi que és fill de Julio Iglesias, li correspondria també una part de l’herència. Concretament una novena part, que es calcula en desenes de milions d’euros.

Javier Santos

Javier Santos explica a Sábado Deluxe els motius que l'han dut a continuar amb la batalla legal per la paternitat de Julio Iglesias | Mediaset

Sobre la relació amb els germans, assegura que ara no estan en contacte però que quan vivia als Estats Units era molt bona. “Ellos viven en Miami y yo en el barrio del Cabanyal, en Valencia. Aunque es cierto que nos hemos cruzado mucho en Miami (...) Julio José me ha presentado a sus amigos como su hermano”. Però mentre amb els germans es porta estupendament, amb el que seria el seu pare no s’hi porta massa. La raó és més que evident. L’entrevista coincideix amb la publicació d’unes fotografies d’en Julio Iglesias, en molt mal estat, intentant caminar per una platja de la República Dominicana. No s’aguanta dret i necessita ajuda. La pregunta era obligada: què pensa Santos quan veu les fotos del cantant tan delicat? “Me hace gracia verlas. Las personas normales llevamos dos muletas y él lleva dos mulatas”, se'n fot.

julio s'aguanta T5

Julio Iglesias necessita ajuda per caminar. Així és com l'han fotografiat en una platja de la República Dominicana | Mediaset

Javier Santos li dona on fa més mal. Sap que l’artista està enfadat després que s’hagin publicat aquestes fotografies, que evidencien que el temps passa igual pel ell que per a tothom. A punt de fer 77 anys, Julio Iglesias podria trobar-se properament que legalment té un altre fill. Mai és tard per ampliar la família.