La imatge més famosa de la mascota Cobi era amb els braços oberts, donant la benvinguda i a punt de fer una abraçada a qui arribés a Barcelona l'any 92 o anés mancat de carinyo. Al seu pare, Javier Mariscal, no tots tenen les mateixes ganes d'abraçar-lo.

cobi

En una entrevista a La Vanguardia, l'artista confessa que "El procés em sembla salvatge, un nyap bestial fet amb moltes trampes. No té cap sentit". El dissenyador es mostra crític amb la gestió feta a Catalunya, encara sense govern, i assegura que "em sembla tristíssim i molt primitiu que encara estiguem amb uns problemes d'identitat tan grans i fent-ho tan malament". A més, manifesta que "el meu país és molt petitó, molt chicotet: és el planeta Terra".

mariscal2

@mariscaloficial

Comentari que ha estat ràpidament respost a la xarxa, com per exemple Xavier Sala-i-Martin, que li ha dit directament que el que són un nyap són les seves obres:

Ja sabem qui no anirà a la propera exposició de Mariscal...

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat