L'ombra de Florentino Pérez és allargada. Els seus tentacles s'escampen per arreu. I no només en el terreny futbolístic. Si els culers ja han d'aguantar que el seu Reial Madrid hagi guanyat tres de les últimes quatre Champions i que els Cristiano i companyia hagin eliminat el PSG, mentre els blaugrana han de superar encara l'escull de dimecres contra el Chelsea, ara han de saber que potser quan vagin al Camp Nou des de Mollerussa, La Bisbal de l'Empordà o Amposta, li ompliran les butxaques al president del seu màxim rival cada vegada que passin per caixa a algun peatge.

Florentino Pérez Josep Maria Bartomeu Reial Madrid Barça Efe

EFE

Segons ha avançat Jordi Martí al programa La Graderia de la Cadena Ser, Florentino Pérez és molt a prop d'aconseguir quedar-se amb Abertis, la companyia que controla la totalitat dels peatge de Catalunya, amb excepció del tram d'autopista que va de Terrassa a Manresa, propietat d'Autema.

El president madridista i d'ACS presentarà una OPA per quedar-se Abertis, després que el president del Govern, Mariano Rajoy, hagi aturat la guerra judicial amb Atlantia i no presenti recurs i sol·liciti la suspensió cautelar de la OPA italiana sobre Abertis, pel temor a que els peatges quedessin només en mans italianes. De la poderosa família Benneton, per ser més exactes.

ABERTIS ACN

ACN

Pérez, doncs, té via lliure per anar de la mà d'Atlantia, i no en contra seva. Florentino ja hauria tingut més d'una reunió per arribar a un acord amb el seu màxim executiu, Giovanni Castellucci, per tal de poder compartir la concessionària líder en l'estat.

ACS i Atlantia esperan formalitzar l'acord de manera imminent prèvia convocatòria dels consells d'administració. A més, també rema a favor de vent el fet que la Comissió Nacional del Mercat de Valors hagi donat llum verda a la OPA de la filial alemanya d'ACS, Hochtief, sobre Atlantia. Queda per saber com es repartirien el pastís.

Florentino Pérez

En un moment en que moltes concessions de peatges estan a punt d´acabar, cada cop que un culé passi per un peatge, què sàpiga que les butxaques de Florentino faran clinc, clinc. A la Castellana ja estan preparant un canvi per l'himne del Madrid: "De las glorias de los peajes que campean por Cataluña, va Florentino con su rastrillo, limpio y blanco que no empaña"...

Florentino Pérez Josep José María Aznar Reial Madrid Barça Efe

EFE

El president madridista, doncs, vol aconseguir la Pilota d'Or dels peatges i aixecar la Copa Abertis, amb una facturació de 5.000 milions. I com que parlar d'ACS i el Madrid és parlar de vasos comunicants, ja es poden posar molts culers a fer pregàries a la Moreneta per no veure Neymar vestit de blanc més d'hora que tard. Diners no li en falten.

Però cal ser positius. Si es troben col·lapsats al peatge de Martorell o de La Roca del Vallès, els proposo un joc per matar el temps: fixin-se en el peatge que tenen al davant... Segur que si s'hi esforcen, li veuen forma de Florentino Pérez...