Darrerament els espectadors s'han quedat força colpits en saber de diferents casos d'actors o actrius que un dia eren en boca de tots, amb molts fans i seguidors encantats amb els seus treballs davant de càmeres, que amb el temps han anat quedant oblidats i que ara amb prou feines poden anar tirant. O fins i tot, que ni això. Fa poc coneixíem la situació de Mónica Cervera, actriu de Crimen ferpecto d'Álex de la Iglesia, amb Willy Toledo, que fins i tot va estar nominada al Premi Goya a la Millor Actriu Revelació, i que ara no vol saber res del món de la interpretació i viu com a indigent en un parc de Marbella. A Cervera també la vam veure en films i sèries com Piedras, Entre vivir y soñar, 20 centímetros, Manos a la obra, Con dos tacones o La que se avecina: "No quiero que me nombren la palabra televisión ni cine. Estuve ahí en su día, pero no quiero volver nunca. Estoy bien como estoy, no quiero hablar de ese pasado. Me tienen que respetar. Quiero que me dejen en paz y vivir como yo he elegido vivir. Lo único que quiero ahora es que Bienestar Social, con los que tengo cita el 25 de enero, me den una estabilidad", explicava l'actriu, de manera crua.

cervera
Mónica Cervera i Willy Toledo a 'Crimen ferpecto'
cervera ara
Mónica Cervera, ara / Telecinco

Sense arribar a aquests extrems, però també passant per una difícil situació, hem sabut ara el cas d'un altre col·lega de professió que ha passat pel programa Pasapalabra de Roberto Leal a Antena 3. Parlem de David Muro. El seu paper més recordat va ser precisament el d'un homònim del presentador, 'Roberto', a Escenas de matrimonio a Telecinco. Però el seu currículum també inclou participacions en sèries com Cuéntame cómo pasó, Aquí no hay quien viva, Aída, El comisario, Los Serrano, Los hombres de Paco, El tiempo entre costuras, Los misterios de Laura, La catedral del mar o Acacias 38, i també va presentar un any les campanades. Tot i això ell mateix considera que “Sinceramente, tengo un currículum de mierda", i el que és pitjor: "Ahora ha dejado de sonar el teléfono. Ahora mismo estoy de parón, pero lo podría decir como dice mucha gente de la profesión: ‘Estoy evaluando proyectos’ Estoy como el 84-85% de los actores de esta profesión. Que lo que está evaluando es si llama el teléfono o no llama el teléfono. Y estamos esperando a que llame”.

muro abansjpg
David Muro i Soledad Mallol a 'Escenas de matrimonio' l'any 2007 / Telecinco
muro ara
David Muro, ara, a 'Pasapalabra' / Antena 3

A una situació professional complicada, cal afegir-hi la dramàtica situació a casa, amb la mare molt malalta, a la qual cuida i manté, “Esperando a que llamen porque tengo una madre con Alzheimer, con cáncer y un montón de enfermedades. No recibo ningún tipo de ayuda. ¡No recibo ningún tipo de ayuda! Ahí estamos luchando, esperando, estudiando, cocinando y sonriendo".

"Uno de los grandes actores de este país está esperando esa llamada. Qué suene el teléfono cuanto antes porque te hace falta ese trabajo”, ha dit Roberto Leal en sentir-lo. Ens sumem a la petició.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!