Quan Leo Messi va anar als jutjats a declarar, juntament amb el seu pare, sobre el frau fiscal, va haver-hi un linxament per part de la majoria de la premsa de Madrid. El van posar de baixar d'un burro. Mafiós, lladre, i un llarg etcètera per defraudar a Hisenda 4 milions i mig. 

Ara, Cristiano Ronaldo es veu en una situació similar. O pitjor. Hisenda li reclama al jugador del Madrid 25.693.315 euros per un presumpte frau fiscal de gairebé 15 milions. CR7 li ha vist les orelles al llop després que la Fiscalia demani per un ex company seu, Xabi Alonso, vuit anys de presó per un presumpte frau força menor al de Cristiano, 5 milions. Ara Cristiano es declararà culpable.

Cristiano Ronaldo Reial Madrid Tottenham   EFE

EFE

El periodista del diari As, Joaquín Maroto, avançava la notícia anunciant que "El caso Cristiano ha dado un giro. Ya asume declararse culpable, aunque sea por consejo legal". O sigui, que ell ho fa, pobret, perquè l'aconsellen, perquè en el fons és un sant baró... Segueix: "Su abogado ofrece un pacto de conformidad. Cristiano ya asume declararse culpable, aunque sea por consejo legal. Otra cosa es que acepte pagar la totalidad de lo que se le exige".

Però si a Messi se'l va titllar de capo de la màfia, i els mitjans fent-se ressò encantats de la vida, ara posen l'accent en que la inspectora d'Hisenda que va firmar l'acta contra Cristiano és de l'Atlètic de Madrid... O sigui, deixem caure com qui no vol la cosa el fet que sigui del rival de la ciutat, del conjunt matalasser... Vergonyeta aliena.

Ens vénen al cap algunes de les coses que es van publicar amb Messi al centre de l'huracà. Aquest era, per exemple, el fotomuntatge de Libertad Digital, amb Leo Messi a la garjola.

messi garjola

Libertad Digital

Avui en canvi, l'únic que destaquen de Cristiano és un vídeo promocional del portuguès on, entre d'altres perles, diu que "nadie puede compararse conmigo".

cristiano libertad

Libertad Digital

A l'ABC no desaprofitaven l'ocasió de veure Messi i el seu pare asseguts a la banqueta dels acusats, amb foto a tota portada i amb tot luxe de detalls..

abc messi

ABC

I de la notícia de Cristiano? Mutis por el foro. La mateixa menció a la egolatria del jugador madridista en l'spot publicitari. Més exemples. El Mundo. Un titular d'aquells d'anar a fer sang.

mundo messi

El Mundo

I el titular sobre Cristiano d'avui? Ni està, ni se l'espera. Ja quan es van saber els problemes fiscals de Cristiano vam assistir a unes portades vergonyants on apareixia el jugador amb la samarreta de Portugal i no la del Reial Madrid.

cristiano portugal

Marca, As

Hi haurà ara, el mateix acarnissament amb el jugador del Madrid com hi va haver amb el jugador del Barça?, es pregunta la xarxa:

Ara, el pacte de conformitat ofert per Cristiano ha de ser aprovat per la Inspectora en Cap de Delictes Fiscals que va declarar sobre el portuguès que “tenemos personas en prisión por haber dejado de pagar 125.000 euros”. Florentino espera el desenllaç del cas Cristiano perquè sap que un revés davant Hisenda suposaria l'adéu a la Lliga Espanyola. Esperem ansiosos què en diran de tot plegat, els Ronceros, Pedrerols i companyia. De moment, silenci. Deuen estar fent l'aperitiu de diumenge.