Bibiana Fernández estrena projecte, una obra de teatre que protagonitza amb Alaska, Mario Vaquerizo i Manuel Bandera. I quina millor manera de promocionar aquest El amor sigue en el aire que acudir a El Hormiguero?

L’entrevista va tenir de tot, amb una broma rere una altra però també amb lloc pel drama. Bibiana va fer-se famosa en convertir-se en un dels primers transsexuals d’Espanya, mediatitzant el seu canvi de gènere fent-se artista. Discos, pel·lícules, programes de televisió, portades de revista... Bibi Andersen era a tot arreu, i aquesta fama encara la precedeix allà on va.

Ara bé, la seva vida no ha estat gens fàcil. Va néixer en una família trencada de Tánger, amb els pares sent dels primers a divorciar-se. D’allà, a tots els problemes que li va comportar voler fer-se dona. I més recentment, els problemes econòmics.

L’any passat va sortir a la llum que l’actriu havia acumulat un gran deute amb Hisenda, i és que havia arribat a hipotecar una de les seves cases amb cinc hipoteques. Va arribar a deure més de 300.000 €, i la casa va acabar sent embargada. Els seus amics, Alaska i Mario, per això, van voler ajudar-la, i en un acte de gran generositat, van comprar-li la casa perquè pogués quedar-s’hi.

Alaska, Mario i Bibiana  El hormiguero

Antena 3

D’aquest tema va voler parlar Pablo Motos, interessant-se sobre com està actualment la situació de Bibiana. Ella, tan sincera com sempre, va confessar que Hisenda li ha pres “tot, tot, tot”. Considera que les coses materials no són el més important, però va reconèixer que la idea de perdre objectes de molt de valor sentimental per ella no ho podria haver superat: “El meu problema no era canviar-me de casa, perquè al final la casa és on sóc jo, els meus gossos i on convido els meus amics. Però deixar les meves coses... Pateixo Diògenes des que tinc 20 anys, en són més de 40 d’anar acumulant coses importants”.

De la greu situació econòmica que va viure en treu, per això, la part positiva: “Em vaig veure obligada a tornar a començar. I realment aquesta sensació d’estar a punt de fer 64 anys el mes vinent i tenir ganes de tornar a tenir ganes està molt bé. Tenir ganes de fer coses és la base de la vida. I tenir-ne em dóna subidón, de no ser així estaria plorant pels racons”.

Bibiana fernandez  el hormiguero

Antena 3

Perquè per Bibiana no tot són els diners: “Els estats de felicitat s’han correspost a les vegades en què he estat més contenta i m’he sentit més còmode, no a quan he tingut més diners. El més important és tirar cap endavant sempre, perquè el millor està encara per arribar”, afegia amb un gran somriure als llavis.