Com sabeu, als Miguelines ens agraden els locals amb "ànima". Aquesta sol estar lligada a projectes joves, passionals, orientats a l'excel·lència i amb una interessant història de l'equip restaurador. Iniciatives així sorgeixen cada dia a Barcelona, però poques arriben a convertir-se en un model de negoci rendible i digne d'una història d'èxit.

Bé, doncs avui us presentem la història d'èxit de Fabiola Lairet, una enginyera civil veneçolana que, juntament amb el seu marit i soci Ricardo, va arribar a Barcelona fa 14 anys. Aquí va desenvolupar la seva passió i amor per la cuina japonesa assistint a diversos cursos de l'escola Bellart. L'enamorament va ser tal que va decidir agafar les maletes i anar-se'n a Califòrnia per formar-se al Sushi Xef Insititute i des d'allà va aconseguir unes pràctiques al Japó que li van permetre obtenir la certificació nacional de Sushi Chef, un títol que poques dones ostenten.

En tornar a la ciutat comtal, la Fabiola i en Ricardo van obrir l'exitós Monster Sushi i fa just un any (octubre 2016) el Robata Sushi & Grill. Aquest, amb una ubicació envejable, cantonada del carrer Enric Granados amb Mallorca, i amb espai per a més de 150 persones on Fabiola plasma la versió 2.0 de la seva visió de la cuina de fusió nipona, amb un format non-stop (de 13.30h a 24.00h) els set dies de la setmana.

El local, on els Miguelines ja respirem més business que ànima, està configurat en quatre sales diferents. Cada sala té una combinació única de llum, materials i música on es creen des d'un escenari elegant, sofisticat i íntim fins a un altre de més informal, distès i bulliciós. Ideal per a una celebració en parella, convèncer un client o com a avantsala a una nit de festa amb aquest grup d'amics que els va el rotllo fashion.

La proposta gastronòmica que ens ofereix Fabiola és ben àmplia i està dissenyada per agradar al públic general, que s'abstinguin aquells que busquen la tradició i ortodòxia japonesa del Wakasa. A la carta trobem diversos entrants japonesos i de cuina nikkei (3€-17€), peces de sushi niguiri, rotllos uramakis (14€-15€), broquetes a la robata, que és 'graella' en japonès (3€-4€), i una selecció de postres molt americanes (8€). Per a aquells que els agradi, tenen una interessant carta de cocktails per acompanyar el menjar.

En la nostra visita, en Santiago, el colombià que ens va atendre amablement i expeditivament, ens va suggerir aquells plats que ell considera que són un must en cada visita al Robata. I no ens va decebre!

Comencem amb unes fantàstiques gyozes de pollastre, súpers cruixents, amb la pasta ben fina i amb una cocció de 10. Després van arribar les boníssimes broquetes a la graella: de pollastre yakitori, filet i porc, les tres molt ben cuinades i amb un marcat, però gens invasiu, sabor a brasa. Finalitzem els entrants amb unes fines làmines de toro brasejat a la robata i acompanyat de ceba caramel·litzada, també molt saborós gràcies a l'elegant brasa.

Gyozes de pollastre

Gyozas de pollastre preview

Broquetes a la graella

Assortit de broquetes Robata preview

Ventresca brasejada

Ventresca soasada preview

Com a principals tastem tres rotllos Uramaki. El primer va ser el "Nikkei", amb una cruixent tempura de llagostí, alvocat i cobert de tonyina i salsa llet de tigre, que li aportava una sorprenent i agradable entrada fresca com la del cebiche i un punt picant. El segon va ser el "Redondo Beach", totalment tempuritzat, on dins hi ha salmó i formatge filadèlfia i a sobre un tàrtar de salmó, una pura explosió de sabor! Finalment, el "Bad Boy", ben curiós, ja que és de filet de bou saltat amb bolets shiitake, alvocat i ceba caramel·litzada, una original barreja de sabors.

Nikkei

Rollo Uramaki Nikkei preview

Redondo Beach

Rollo Uramaki Redondo Beach preview

Bad Boy

Rollo Uramaki Bad Boy preview

Està clar que, amb el Robata Sushi & Grill, la Fabiola i en Ricardo ens mostren la seva versió més evolucionada i sofisticada. El resultat, un negoci que funciona i que ofereix: bon producte, una cuina ben executada i saborosa, bon servei i un local que mola. Els Miguelines ens traiem el barret pel business i ja tenim ganes de tornar!

Puntuació
Menjar   Vins
71   65
Servei   Local
67   70
Preu   Estrelles Miguelín
35€   2 estavellis
Per persona: 2/3 entrants a compartir+1 rotllo de sushi+1 postres a compartir  

On és el Robata Sushi & Grill?

Direcció: C/ d'Enric Granados, 55, 08008 Barcelona

Telèfon: 937 82 60 00

Horari: De 13:30 a 24:00 tots els dies.

Web: robata.es