Segons la Viquipèdia, un bistró és un petit establiment on se serveix menjar d'estil casolà a un preu raonable i en un entorn modest. Bé, ja que el restaurant del que us parlem aquesta setmana és una molt bona evolució d'aquest concepte, seria com la "versió 2.0".

La primera versió del Plata Bistró la trobem a Terol, al localment reconegut Bar Plata. En aquest modest local, en Víctor i en Mario, germans i propietaris del restaurant de la setmana, van aprendre de la seva àvia Lola la passió i les tècniques per elaborar menjar casolà ben saborós.

Després de realitzar diverses estades en cuines de primer nivell, en Víctor va decidir muntar el seu propi negoci i retre honor a la seva àvia. Per a això, va animar el seu germà Mario, sociòleg d'estudis, i ambdós van buscar un petit espai al barri de Sant Antoni.

El local, obert fa 4 mesos, tan sols té espai per a unes 30 persones repartides entre les 10 taules i la barra que hi ha a l'entrada. Amb una decoració escarida, parets blanques, terra fosc i taules de fusta, en Víctor i en Mario posen el focus del comensal a la carta. Aquesta no és de paper i fixa, és un "powerpoint" projectat a la paret i que cada dia canvia en funció del que en Víctor ha trobat en el mercat.

Aquesta carta "virtual" es compon de 20 suggeriments del dia, entre entrants (4-15€), principals (10-16€) i postres (7-14€), però no esperis trobar esterificacions ni ingredients exòtics, en ella trobaràs una versió actualitzada d'aquells plats que els promotors del Plata Bistró degustaven amb la seva àvia: croquetes de carn d'olla, bonítol en escabetx, cua de toro, lluç amb migas, etc.

Croquetes de carn d'olla

Croquetes de carn d'olla preview

Bonítol en escabetx

Bonic en escabetx preview

Galta de vedella amb carbassa

Galtera de vedella amb carbassa preview

Lluç amb migas

Lluç amb molles de marisc preview

Mentre en Víctor treballa en la minúscula cuina a la vista, en Mario s'encarrega d'atendre els comensals i a guiar-los per la interessant carta, pensada per compartir. En la nostra visita, tastem vuit plats i unes postres, i segons la nostra opinió aquests quatre, sens dubte, mereixen una visita:

El "Bonítol en escabetx", pel suau però gustós escabetx i per la suculència del peix. Immillorable! La "Royale de vieires", perquè et quedaràs sense pa amb la saborosa salsa que cobreix el marisc. El "Tartar de gamba amb cansalada", pel punt canalla i picant de la combinació. I per últim, la "Truita amb ostres", perquè la suavitat de la truita acompanya molt bé la potència de les ostres.

Royale de vieires

Royale de veiessis preview

Tartar de gamba amb cansalada

Tartar de gamba amb cansalada preview

Truita amb ostres

Truita unilateral d'ostres preview

En definitiva, els Miguelines sortim ben satisfets del Plata Bistró. No tenim el plaer d'haver degustat els plats de l'àvia del Víctor i el Mario, però creiem que ells li estan retent l'honor que es mereix amb una cuina de producte, sense complicacions i saborosa. Agafa el telèfon i reserva una taula!

Puntuació
Menjar   Vins
70   66
Servei   Local
67   66
Preu   Estrelles Miguelín
30€   1 estavellis
Per persona: 4/5 plats a compartir + copa de vi  

On és Plata Bistró?

Adreça: C/ de Sepúlveda, 23, 08015 Barcelona

Telèfon: 935 16 91 30

Horari: De dimecres a dissabte de 10:00 a 15:30 i de 20:00 a 00:00. Diumenge de 10:00 a 16:00. Dilluns de 10:00 a 15:30. Dimarts tancat.

Arroz de papada ahumada y torreznos preview
Estrelles Miguelín Sants es crema: Brases d'autor Miquel Espinet i Eulogi Bordas
Rollo Uramaki Bad Boy preview
Estrelles Miguelín Robata Sushi & Grill: Japo-fusió 'molón' Miquel Espinet i Eulogi Bordas