Visitem aquesta setmana un restaurant que hem conegut pel seu èxit mediàtic, tant a TV3 com a la recent publicació de la llista dels 50 millors restaurants peninsulars segons El Tenedor, en la qual ocupa el lloc número 35, sent el tercer més ben valorat de Barcelona, només per darrere de l'Estimar i Hoffman. Aprofitem l'espai per manifestar el nostre total desacord amb el resultat de l'esmentada llista.

La proposta és nova per als Miguelines: menjar veneçolà. El món és gran i els seus costums culinaris ho són amb ell, procurem provar-ho tot... però sigui dita la veritat: primera vegada en un veneçolà. Així d'entrada, la novetat, estimula la nostra ment i la posa en estat de positiva inquietud. El local, típic tub de l'Eixample —carrer Muntaner una mica més a baix d'Aragó— és petit, 40 comensals i està decorat de forma juvenil, acolorida, temàtica (per veneçolana) i informal. Servei correcte en formes i notablement motivat i implicat amb la cuina que serveix.

La propietària i xef, Adnaloy, és l'ànima de la proposta. Veneçolana de naixement, ha passat els seus anys formatius a l'escola de cuina Hoffman, així com a grans restaurants Michelin com Mugaritz. Finalment, amb poc més de 30 anys, ha acabat muntant el seu propi restaurant, Caña de Azúcar, recuperant el receptari que tota la vida havia menjat en la seva ara pobra i deteriorada Veneçuela, però incorporant moltes de les tècniques que ha après en les nostres latituds.

El menjar veneçolà es caracteritza per una forta barreja de tots els corrents culinaris que hi ha a Llatinoamèrica. Arrels autòctones, influències de cultures del sud i el nord d'Amèrica. També influència criolla, aquests fills de colons europeus nascuts a Amèrica, que van reinterpretar el receptari dels seus pares, però amb la influència dels costums i ingredients del lloc on van néixer i van viure. Aquesta barreja es veu reflectida en plats que porten cebiche, carn entatxonada, formatges, sobrassada o aquestes característiques confeccions llatinoamericanes amb plàtan en plats salats. No falten tampoc el blat de moro, les mongetes, l'ají (un tipus de pebrot) o l'alvocat.

Cebiche del dia

Cebiche del dia preview

Cachapita

cachapita preview

Arepa galipanera

arepa galipanera preview

Pavelló crioll

pabellon crioll preview

Pop a la brasa i llardó de calamar

pop a la brasa i chicharron de calamar preview

Tequeño parrillero

tequeño parrillero preview

Dolç de llimona

Dolç limon preview

En el Caña de Azúcar han entès molt bé la seva singularitat. Per això han decidit donar a provar els seus plats en una carta feta amb 7 menús diferents, que van des del "Sabor a Veneçuela" al "Vegetarià", passant per suggeridor "Crioll". Escollir així és molt més fàcil, només cal deixar-se portar. No hi ha millor manera de provar de què són capaços en la petita cuina de l'Adnaloy. La "sofisticació del menjar de carrer llatinoamericà", l'assequible preu i l'exòtic d'una cuina avui poc coneguda pels catalans, fan que aquesta despreocupada proposta sigui ideal per sortir de la rutina.

Puntuació
Menjar   Vins
69   63
Servei   Local
69   66
Preu   Estrelles Miguelín
40€   1 estavellis
Per persona: 1 menú+beguda  

Adreça: Carrer de Muntaner, 69, 08011 Barcelona

Telèfon: 936 81 75 57

Web: restaurantecaadeazucar-wec.com

Horari: De dimecres a dissabte de 13:30 a 15:30 i de 20:00 a 23:00. Diumenge de 13:30 a 15:30. Dilluns i dimarts tancat.