Fa uns mesos, et proposàvem de visitar el Betlem, una petita taverna gastronòmica en l'Eixample Dret, liderada pel xef Víctor Ferrer. Bé, doncs aquesta setmana et suggerim una visita al recent inaugurat Bícnic, el nou projecte del xef i, en aquesta ocasió, de l'estudi de disseny Toormix. El seu objectiu ha estat evolucionar el concepte de foodtruck cap a un restaurant d'ambient informal i distès amb dues propostes: "fast", per picar una cosa senzilla i ràpida i "slow", per sopar o menjar més relaxadament.

El local està ubicat al costat del Betlem, a la cantonada del carrer Girona amb Consell de Cent, i encara que aparenta un local gran, tan sols caben 48 persones entre els espais per a les dues propostes. Per a la versió "fast", Víctor i els creatius de Toormix, han disposat una llarga barra amb tamborets, i per a la "slow", han volgut recrear un espai que recordi el camp amb taules de fusta, parets de color verd i una espècie de columnes que assemblen les branques d'un arbre. Com a Miguelines, el que més ens ha sorprès són les 3 taules altes que hi ha dins de la cuina. Ull! Que pot ser un excel·lent regal de nadal per convidar el teu [email protected] gastró[email protected]

Com és d'esperar, la proposta gastronòmica per al "fast" és diferent de la del "slow", però si que percebem un fil comú de productes de mercat, buscant el sabor i amb una certa visió internacional. En la versió ràpida trobem una carta curta, que combina amanides amb entrepans i alguns plats de cullera. En la versió lenta, la selecció és més àmplia i està composta per uns de principals (10-20€), pensats per compartir, uns segons dissenyats com a plat individual (12-25€) i postres (7€). El servei sí que és comú en les dues propostes, amable, informal i eficient.

En la nostra visita, com anàvem a sopar i volíem una mica més tranquil, ens decantem per la versió "slow". Comencem pel "Súper-Ravioli", farcit de carn vedella al vi negre i submergit en un brou de bolets shiitake. Interessant, amb una elegant presentació i de sabor delicat. Després demanem els "Rotllets x-nem", fregits, d'estil vietnamita i farcits de be amb verdures. Ideals per embrutar-te les mans mentre els prepares amb una fulla d'enciam, menta i alfàbrega.

Rotllets x-nem

Rotllets x nem preview

Dels entrants ens decantem pel "Tiradito de tonyina", lleuger i amb l'acidesa de la llet de tigre ben equilibrada, perfecte per preparar el terreny a un plat Miguelín: "Steak tartar de vaca i anguila fumada", servit a sobre d'un os partit per la meitat, pensat perquè combinis el tartar amb el moll enfornat. Molt carnívor i troglodític, però és una bomba de sabor. Per menjar-lo a cullerades!

'Tiradito' de tonyina

Tiradito d'atun preview

Steak tartar de vaca

Steak tartar amb anguila fumada preview

Dels principals provem la "Ratlla Ratllada", marcada a la planxa, acompanyada amb un suau allioli d'all negre i un saborós suquet de peix de roca. Sens dubte, la combinació és ben gustosa, si bé un altre tall de peix amb menys espines hagués fet que en gaudíssim més. Finalitzem amb la "Galtera de vedella", brasejada a la perfecció, súper tendra i acompanyada de bolets i una saborosa salsa de fricandó de bolets. De les postres, et recomanem que deixis un buit per al dens lingot de xocolata negra, amb nata especiada i gotes d'oli picant de mola.

Ratlla Ratllada

Ratlla ratllada preview

Galtera de vedella

Carrilera de vedella preview

Lingot de xocolata

Lingot de xocolata cremosa preview

En definitiva, és un projecte jove i encara li falten mesos de rodatge per acabar d'afinar les dues propostes. Serà tot un repte consolidar el concepte pícnic amb uns plats tan contundents, tan elaborats i plens de matisos i sabor. Del que estem convençuts és de la mà i solidesa gastronòmica de Víctor i el seu equip, que segur evolucionessin el Bícnic cap a l'èxit. De qualsevol manera, nosaltres et convidem a aventurar-te a un nou concepte de pícnic. A què esperes?

Puntuació
Menjar   Vins
70   68
Servei   Local
69   69
Preu   Estrelles Miguelín
40€   1 estavellis
Per persona: 2/3 entrants a compartir+1 plat principal+postre a compartir  

On és Bícnic?

Direcció: C/ de Girona, 68, 08009 Barcelona

Telèfon: 690 90 46 14

Web: www.bicnic.com

Horari: De dimarts a dissabte de 13:00 a 15:30 i de 19:30 a 23:00

Ous Ferrum preview
Estrelles Miguelín Ferrum: una salut de ferro Miquel Espinet i Eulogi Bordas
Carrillera de ternera con calabaza preview
Estrelles Miguelín Plata Bistró: saborosa evolució Miquel Espinet i Eulogi Bordas