Durant aquest mes El Nacional i el nostre xef Romain Fornell ens presenten quatre receptes de postres típiques de Nadal per gaudir encara més d'aquestes festes.

La Rocío Parejo ens explicarà com fer uns clàssics mantecados perquè tothom en les reunions familiars d'aquestes dates es quedi bocabadat.

És una pasta típica de la rebosteria espanyola, que es caracteritza per ser pastada amb llard (o greix de porc) i consumida durant tot l'any, especialment per Nadal. El seu origen és andalús; uns diuen que prové d'Antequera i uns altres, d'Estepa. 

És una recepta molt senzilla i fàcil d'elaborar. Necessitem principalment llard de porc i ametlla molta. Si volem que l'ametlla tingui més intensitat i més gust la podem torrar prèviament. Per aconseguir el mateix amb la ratlladura, la barrejarem un dia abans amb el sucre glacé.

Ingredients per als mantecados

60 g llard de porc
120 g sucre glacé
1 clara d'ou
50 g ametlla molta
80 g farina
5 g llevat en pols
Ratlladura d'una llimona