Aquesta setmana sortíem tard de l'oficina i vam decidir agafar un taxi. En pujar, li diem el taxista: "Hola! Anem al My Fucking Restaurant", i el taxista, amb sorna, ens respon: "Molt bé! Però a quin maleït restaurant anem?". Possiblement es podria arribar a escriure un assaig sobre com els restauradors arriben a posar el nom a un restaurant. En aquesta ocasió, segons ens comenten en Matteo i en Nico, els dos xefs i propietaris del local, buscaven un nom curiós i que cridés l'atenció. I la veritat és que el nom té suc.

En Matteo i en Nico són dos italians que fa més de 10 anys que estan establerts a Barcelona. Prèviament havien muntat el Bar Oviso i el Bar La Castanya, i amb l'èxit recollit en ambdós locals, el mes de juny passat es van decidir a evolucionar la fórmula i a llançar el "fucking" restaurant al barri del Raval, en concret, al carrer Nou de la Rambla 35.

A simple vista, el local té aspecte de bar de barri, un barril a l'entrada, estret i amb una llarga barra amb 10-12 tamborets. Tanmateix, en endinsar-nos, s'accedeix a una sala amb espai per a unes 30 persones, amb una estètica més moderna però sense perdre la informalitat: paret de pedra, taules de fusta —sense estovalles—, uns curiosos llums de llum càlida i alguns quadres penjats a sobre d'un banc seguit. Sens dubte, el local és ideal per anar a sopar amb els amics.

La proposta gastronòmica és a base de tapes i platets inspirats en receptes familiars de la tradició italocatalana d'ambdós xefs. Per a això, han confeccionat una carta amb opcions per a tots els públics en què trobem en coses per picar (4-15€), principals (8-16€) i postres (5€). La carta de vins (18-35€) té una secció de vins naturals i es complementa amb un bon assortiment de cocktails (7€).

Com que la carta és relativament extensa, Matteo i Nico han dissenyat un menú de degustació per a aquells que ens agrada tastar diverses coses. El menú costa 35€/persona i es compon de 10 plats, entre tapes, principals i postres. I en veure aquesta opció, ens hi llancem immediatament. Dels plats que tastem, et recomanem:

L'"Ostra del dia", nosaltres tastem la versió "gintònic", una versió ben fresca per obrir l'estómac. El "Taco de parmesà i caponata", que, en lloc de blat de moro, en Matteo i en Nico utilitzen parmesà com a material per al taco, la qual cosa li dona un punt cruixent i salat que combina a la perfecció amb la caponata (una espècie de samfaina). L'"Steak tartar", servit en torrada i prou condimentat per agradar a tots els públics.

Ostres del dia

ostra del dia, amb gintònic preview

Tacos de parmesà i caponata

Tacs|Renecs de parmesà amb caponata preview

Steak tartar

Torrada de Steak Tartar preview

També ens va agradar la "croqueta d'ossobuco", una bola hipercruixent, el fons de la qual no és gens beixamelós sinó tot un ossobuco esfilagarsat. El "Risotto amb papada", que encara que l'arròs estava molt al dente per al nostre gust, la potència de sabor del conjunt era digna de qualsevol paladar Miguelín. L'"Onglet ecològic", una carn súper tendra i servida a sobre d'una brasa que aromatitzava la carn. Finalment, com a dolç, les "Roques de xocolata amb bourbon", un simpàtic i cruixent final per endolcir la panxa.

Croqueta d'ossobuco

Croqueta d'ossobuco preview

Risotto amb papada

Risotto amb papada i boletus preview

Onglet ecològic

Onglet ecologico preview

Roques de xocolata amb bourbon

Roques de xocolata amb bourbon i cruixent preview

Tant en Matteo com en Nico han trobat la fórmula per al seu èxit, plats senzills, fàcilment comprensibles, bons i potents. Amb això tenen feliç la gent de Barcelona com aquells guiris perduts pel Raval. Nosaltres en sortim ben satisfets i creiem que tu també t'hi pots divertir.

Puntuació
Menjar   Vins
68   67
Servei   Local
64   65
Preu   Estrelles Miguelín
35€   1 estavellis
Per persona: 3-4 plats + copa de vi  

On és My Fucking Restaurant?

Adreça: C/ Nou de la Rambla, 35, 08001 Barcelona

Telèfon: 936 39 78 27

Horari: De dilluns a diumenge de 17:00 a 00:30

Web: www.myfuckingrestaurant.com