Deia Gregorio Marañón que la feina sense pressa és el descans més gran per a l'organisme. Bé, doncs sota aquesta premissa neixen conceptes com el de Gat Blau. Puristes del corrent nascut a Itàlia (avui ja global) slow food, de l'ecològic, defensors a ultrança de la cuina de quilòmetre 0 (consisteix a comprar els aliments a productors que estiguin en un radi a tot estirar de 100km) i capdavanters d'una cuina saborosa i sostenible.

Jo i Pere s'associen per afrontar aquesta aventura carregada de coherència, sabor, sentit i sensibilitat. Ens trobem en un local de l'Eixample amb una capacitat aproximada d'unes 60 persones que juga molt bé amb els llums per crear espais on el comensal senti certa privacitat i tranquil·litat. Les intencions estan clares des que entres per la porta. El local és com la seva cuina: sobri, senzill, càlid, humil, bonic, pràctic i efectiu.

A Gat Blau saben a què juguen i es nota. Van obrir fa més de 10 anys (encara que al local actual es van instal·lar el 2011) i tota aquesta experiència i trajectòria els ha servit per construir-se una identitat pròpia ben definida. Creuen en el que fan i això és indispensable per mantenir la coherència en el corrent que han elegit i no caure en el màrqueting de la febre actual que vivim pel veganisme, l'ecològic, el "detox" o el bio que molts restauradors han aprofitat per justificar una abusiva pujada de preus sense anar conforme amb la filosofia ni la qualitat del producte.

Si alguna cosa ens queda clar des que creuem la porta és l'afecte que li posen a tot. Des dels socis fins al servei de sala es respira una implicació total i una comunió amb les idees i filosofia del local.

Jo i Pere ens serveixen un menú representatiu de la seva cuina del qual destaquem un cebiche vegetal, uns calamars amb nyoquis de botifarra del perol i un arròs de colomí. A priori pensareu que passem la nit amorrats al sobre d'Almax, però no va ser així. Aquesta va ser la sorpresa més gran, una excel·lent digestió malgrat el contundent de la proposta.

Cebiche vegetal

Cebiche vegetal (1)

Calamars amb nyoquis de botifarra del perol

Calamars a la planxa amb nyoquis de botifarra del perol

Arròs de colomí

Arròs de colomí

Per acabar ens van servir un exquisit coulant d'avellana i un refrescant préssec amb gelat de roses que ens va generar tants dubtes en el seu títol com satisfacció en la seva degustació.

Coulant d'avellana

Coulant d'avellana

Préssec amb gelat de roses

Préssec amb gelat de roses

Gat Blau és una melodia enganxosa, tocada amb els instruments imprescindibles i seguint la tendència de moda però des de la més pura autenticitat. No hi ha dubte, són els millors en el que els toca. Miau.

Puntuació
Menjar   Vins
73   73
Servei   Local
70   70
Preu   Estrelles Miguelín
35€   2 estavellis
Per persona: 1 entrant +1 principal +1 copa de vi  

 

On és el Gat Blau?

Adreça: Carrer del Comte Borrell, 122, 08015 Barcelona

Telèfon: 933 25 61 99

Horari: de dimarts a divendres de 13:00 a 16:00 i de dijous a dissabte, de 13:00 a 16:00 i de 21:00 a 23:00