José Luis Martínez-Almeida va inaugurar divendres un peveter en homenatge als ciutadans morts durant la pandèmia de la Covid-19. Una flama eterna que aquest dissabte a la tarda, només 24 hores després de la seva estrena, va centrar l’atenció quan es va quedar sense gas i es va apagar. Madridiario informava aquest cap de setmana que dos operaris de l’ajuntament van haver de canviar ràpidament la bombona de butà que alimenta el foc. Per si això fos poc, el monument madrileny a les víctimes del coronavirus és ara objecte de crítiques per la placa que l’acompanya. És aquesta:

“Vuestra llama nunca se apagará en nuestro corazón”, resa la placa. L’origen de les crítiques no es troba en la frase en si, sinó en la tipografia que el consistori ha triat per a plasmar-la. Es tracta d’un tipus de lletra que es coneix amb el nom de Hobo, una cal·ligrafia de lletres corbes i engrossides, com les que apareixen als dibuixos animats infantils, pensada per agradar als nens petits i que normalment és descartada en documents formals o professionals perquè els resta serietat:

És per això que, en les últimes hores, les paraules Comic Sans han estat trending topic a Twitter. Malgrat que la placa no està escrita amb aquesta tipografia, la Comic Sans és la gran repudiada d’entre totes les lletres, precisament, perquè és infantilitzadora. La Hobo la segueix ara a poca distància. I és que són moltíssims els madrilenys que s’han mostrat astorats a les xarxes socials per l’elecció tipogràfica del seu ajuntament.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat