Elionor té dues dates essencials d'inflexió en la seva vida: la majoria d'edat, moment  a partir del qual ja pot ser reina, i la més important, el dia que sigui reina per abdicació o mort de Felip. Serà aleshores quan Elionor podrà oferir la seva millor cara perquè ara, el seu  destí el decideix una Casa Reial antiquada, poruga i que viu allunyada de la realitat. Cada decisió que prenen per ella la deixa pitjor. Zarzuela va decidir que no anés  a la Universitat donant preferència a tres anys absurds a l'Exèrcit. Tothom sap que la futura cap de les Forces Armades no necessita viure tres anys a una caserna per entendre el seu paper. Per Elionor la majoria d'edat no ha significat res: se li prohibeix prendre decisions adultes com ingressar a la universitat o exercir un dret que té tot ciutadà major de 18 anys excepte Elionor: votar.

DL u545382 037
Elionor el dia de la Constitució de les Corts, GTRES

La foto més absurda és convidar Elionor a l'acte de Constitució de les Corts, elegides per sufragi universal, i alhora prohibir a Elionor formar part de la festa de la democràcia de cada jornada electoral. Elionor un dia com avui, diumenge 9 de juny, ha d'amagar-se en lloc d'exercir el seu dret a vot. Era una ocasió magnífica per la foto més meravellosa que mai podrà fer-se Elionor: votant, legitimant la democràcia. Eren unes eleccions particulars, les europees, més lluny de la controvèrsia partidista. I són les primeres on Elionor podia votar. Però Zarzuela viu instal·lada en una realitat paral·lela on els membres de la Família Reial són extraterrestres. La pèssima manera de gestionar la imatge d'Elionor a una nova monarquia més democràtica ha quedat en evidència amb una de les fotos del dia: la princesa Elisabet de Bèlgica amb els seus tres germans fent cua per votar al seu col·legi electoral a Brussel·les. És la foto més potent que mai oferirà cap monarquia:

DL u558077 001
Elisabet, Gabriel, Emmanuel i Eléonore, els quatre fills del rei de Bèlgica, votant GTRES 

Els quatre fills dels reis Felip i Matilde de Bèlgica anant junts a votar a les eleccions europees: Elisabet (22 anys), Gabriel (20 anys), Emmanuel (18 anys) y Eléonore (16 anys). La foto té un valor extraordinari, acosta els joves al vot i acosta la Corona a la gent. ¿Per quina raó no ha de poder votar un príncep o un rei si el vot és secret? Votant envia un missatge molt més potent que no votant, però a Zarzuela aquesta poderosa imatge és ciència-ficció. Si no poden decidir ni crear un compte oficial d'Instagram de la Casa Reial espanyola, com tenen totes les monarquies europees, no poden pretendre que Elionor cometi el sacrilegi de votar en consciència. La foto dels germans belgues té un altre valor afegit, per primer cop a les eleccions europees a Bèlgica es pot votar a partir dels 16 anys, per això la petita també ha pogut votar.

DL u558077 013
Elisabet de Bèlgica exercint el seu dret a vot, GTRES

Aquesta foto representa Europa i els valors europeus l'any 2024. Caldrà jubilar Felip aviat perquè Elionor, ja reina, canviï aquest costum antidemocràtic. Avui, dia de les eleccions europees, només hi ha un acte previst a la Família Reial: la infanta Elena presidirà una corrida de toros. L'acudit s'explica sol.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!