Irene Urdangarin ho ha passat molt malament amb l'etapa de separació dels seus pares, la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin. La jove ha estat qui més de prop l'ha viscut, al marge dels protagonistes. Ella vivia amb la seva mare a Suïssa i va veure en primera persona el sofriment de la infanta després de ser enganyada i humiliada davant de tot Espanya per Iñaki, que l'estava enganyant amb Ainhoa Armentia.

Tant va ser així que l'assumpte li va passar factura en els estudis. D'una banda, Irene va tenir problemes per completar el batxillerat. Tanmateix, no va aconseguir superar les proves d'accés al prestigiós EHL Hospitality Business School de Lausanne, on pensava dur a terme els seus estudis d'hostaleria.

Irene Urdangarin
Irene Urdangarin

Irene Urdangarin, problemes per entrar a l'escola d'hostaleria

Així les coses, la jove va decidir canviar el seu full de ruta. "Irene ha decidit prendre un any sabàtic, abans de començar la universitat perquè vol, igual com el seu germà gran, Juan, treballar com a voluntària i formar part d'un projecte de cooperació. Es dedicarà a explorar món i pensar bé el que vol fer, per definir el millor possible el seu futur. La carrera d'hostaleria ha quedat descartada", va publicar la revista HOLA!. El que no va explicar la revista és que aquesta decisió va ser obligada pels seus nefastos resultats acadèmics.

Juan Urdangarin, molt més proper a Irene que el seu pare

Corria gener quan Irene va posar rumb a Cambodja per participar en un programa de voluntariat, com va apuntar la revista de paper cuixé, seguint els passos del seu germà Juan. Un Juan, el més gran dels quatre germans, que sempre ha estat com el veritable pare d'Irene. Sempre ha estat el seu gran protector i conseller. La seva persona de confiança dins i fora de la família. Una persona molt més propera a Irene que el mateix Iñaki Urdangarin.

Irene Urdangarin a Cambodja
Irene Urdangarin a Cambodja

De fet, la relació entre la jove i l'exesportista s'ha deteriorat fins al límit. Irene no perdona el seu pare. I els intents d'acostament de l'exjugador d'handbol a la seva filla han estat en va. Fins i tot s'hauria negat que Iñaki la visités a Cambodja en aquesta Setmana Santa. Urdangarin tenia intencions d'anar per llimar asprors, però la jove l'ha vetat. Irene no en vol saber res d'ell.