Indignació als Països Baixos amb les vacances de la família reial. Mentre la majoria de les monarquies europees han decidit quedar-se prop de casa i promocionar el turisme local, els reis Guillem i Màxima han optat per abandonar el país i viatjar a les illes gregues. Una tria controvertida que ha fet enfadar més d’un holandès quan han començat a circular fotografies dels monarques navegant amunt i avall pel mar Egeu, al damunt d’una luxosa i caríssima embarcació de 2 milions d’euros, que van adquirir a principis d’estiu. Però l’enuig dels seus conciutadans ha esclatat definitivament després que aparegúes, a les xarxes socials, una imatge dels reis, sense mascareta ni distància de seguretat, amb un home que els havia demanat una foto. La polèmica ha estat tan sonada que s’han vist obligats a rectificar i disculpar-se.

Guillem Màxima Holanda Països Baixos avió GTRES

Els reis Guillem i Màxima dels Països Baixos baixen de l'avió en una imatge antiga | GTRES

I és que la fotografia, que pels reis dels Països Baixos era un simple record simpàtic, amb un espontani que se’ls va apropar quan passejaven per l’illa de Milos, al seu país d’origen ha estat interpretada com una veritable temeritat, que coincideix amb un repunt de casos de Covid-19 que ja ha deixat prop de 70.000 contagiats i 6.200 morts. Les crítiques han estat nombroses i finalment han decidit demanar perdó als holandesos amb un tuit que han publicat al perfil de la Casa Reial. “Ha aparegut una foto als mitjans de comunicació, en la qual mantenim molt poca distància amb la gent. Amb l’espontaneïtat del moment no en vam ser conscients. Per suposat que ho hauríem d’haver fet. Perquè el compliment de les normes de la Corona també és essencial a les vacances per no contraure el virus”, s’han excusat.

La versió holandesa d’aquell “lo siento mucho, me he equivocado y no volverá a ocurrir” de Joan Carles després de la seva vergonyosa cacera d’elefants a Botswana. Si les coses es compliquen tant com li va passar al Borbó, saben que tenen les portes d’Abu Dhabi obertes.