La rivalitat entre la reina Sofia i Letizia sempre ha estat una mica evident. A l'emèrita tampoc no li agradava que el seu fill es casés amb una plebea, encara que per l'amor a Felip VI va permetre que fos així, fins i tot es va oferir ella mateixa a fer classes de protocol a l'actual monarca perquè fos la millor reina. A ella li va tocar viure un matrimoni infeliç amb Juan Carlos i no volia que el del seu fill fos igual.

Tanmateix, Letizia va tardar poc temps a enfosquir la reina Sofia, com també ha fet durant tots aquests anys amb la resta dels Borbó i amb Felip VI. Potser per aquesta raó s'ha fet una campanya de desprestigi per acabar amb ella. En els últims mesos ha perdut molt poder.

Letizia sempre s'ha enfrontat a la reina Sofia per les seves filles, especialment per Leonor, la futura reina. Per a la monarca, la imatge de la princesa és una cosa que ha de protegir. Per aquesta raó sempre l'ha apartat dels Borbó i també de la reina Sofia perquè al cap i a la fi és passat, encara que amb el seu paper de víctima s'hagi pogut mantenir en la corona.

EuropaPress 5520244 regna letizia reina sofia surt lliurament premis princesa asturias 2023 20
EuropaPress 5520244 regna letizia reina sofia surt lliurament premis princesa asturias 2023 20

L'exmonarca sempre s'ha queixat pel poc tracte que ha tingut amb les seves netes quan eren petites. Era Paloma Rocasolano qui es va encarregar de les seves cures, i això que ella podia fer-ho perfectament perquè vivia a un quilòmetre al mateix recinte, encara que en aquella època encara tenia una agenda institucional molt completa.

Letizia aparta a Leonor de los Borbón i de la reina Sofia

Després del vergonyós episodi viscut a la catedral de Palma de Mallorca davant de les càmeres i convidats, la reina Sofia ja no va tornar a tolerar mai més una falta de respecte de la reina. Ha d'aprendre que existeix una jerarquia. Es va acabar fer d'ella el que es vulgui.

En una ocasió, la reina Sofia va arribar a les mans amb Letizia. Van discutir enmig d'un dinar familiar en Zarzuela. Va ser la vergonya més espantosa. Amb la majoria de cosins i les infantes Elena i Cristina davant. Tot per Leonor. I és que l'emèrita només demanava que la princesa pogués estar amb la seva família, tots junts, una cosa que la reina sempre ha negat apartant-la de la seva pròpia família.

Leonor volia dinar amb tots els seus cosins a Marivent l'estiu passat i complir el somni de la seva àvia de tenir tots els seus nets junts, però Letizia no el va deixar. L'emèrita no va poder més i va esclatar.

Felipe, Reina Sofia, Letizia efe
Felipe, Reina Sofia, Letizia efe