S'apropen importants canvis a la corona. La reina Sofia es troba a Marivent, on es queda fins a finals de setembre si les condicions climatològiques ho permeten. A Palma de Mallorca ha trobat la pau i tranquil·litat que busca, allunyada de l'ambient burocràtic de Zarzuela. No li importaria viure a l'illa balear per sempre. La seva millor companyia i suport és la seva germana Irene de Grècia, sempre fidel. Aquestes setmanes han estat especialment difícils per la negativa de Letizia a reunir tots els seus nets. No ho ha passat bé mentre ha estat ella, però a meitat d'agost tampoc no ha rebut la visita de les seves dues filles i la resta de nets.

Sofia sempre s'ha vist com una persona allunyada de la família. Mai no s'ha comptat amb ella per prendre decisions. S'ha mantingut en el seu paper de reina consort i ho farà fins al final dels seus dies. Encara que sempre ha hagut de suportar humiliacions públiques per part de Juan Carlos, i ara per part de Letizia i el seu propi fill, Felipe.

La reina Sofia amb elena i cristina efe
La reina Sofia amb elena i cristina efe

La reina Sofia és l'única que Felipe va mantenir en els Pressupostos Generals de l'Estat quan va decidir eliminar tota la família pel cas Nóos. També és l'única que fins ara manté les seves funcions institucionals. Normalment, ella es encarregada dels actes religiosos i solidaris, també realitzava els viatges internacionals perquè Letizia no se separés tant temps de les seves filles, però des d'aquest 2023, amb la marxa de Leonor i Sofia, és l'actual reina la que ha agafat el relleu.

La decisió més dura de la reina Sofia

Ara mateix la figura de Sofia és menor. Manca d'importància. Letizia li ha tret els viatges internacionals perquè ara ella té més temps i l'emèrita és massa gran. Els reis han parlat amb l'exmonarca i creuen que el millor és que gaudeixi dels seus últims anys de vida i descansi. És probable que se li faci un homenatge a la seva gran tasca en aquestes més de quatre dècades al servei de la corona.

La reina Sofía allibera tortugues efe
La reina Sofía allibera tortugues efe

Arriben canvis a la corona, i és que aviat Leonor complirà la majoria d'edat, el 31 d'octubre, i jurarà la Constitució davant del rei. A partir d'aquell moment tindrà moltes més responsabilitats. I és probable que s'inclogui en els Pressupostos Generals de l'Estat. En el dia d'avui cap de les filles de Felipe no cobren un sou. La princesa d'Astúries i la infanta Sofia s'encarregaran de petits actes institucionals, però les seves aparicions seran cada vegada més grans. Mentre que l'emèrita es quedarà sense obligacions dins de la institució.

La reina Sofia accepta la decisió de Felipe, i encara que senti un profund dolor, creu que ha arribat el moment d'acomiadar-se de la institució.