La reina Sofia mai no es va casar enamorada de Joan Carles I. La reina Federica va obligar la seva filla a casar-se amb el Borbó per ajuntar ambdues monarquies. Ella va cedir després dels seus intents frustrats de conquerir Harald de Noruega. Es va adonar que el seu veritable amor i gran amic estava enamorat d'una altra dona, amb la qual finalment es va casar i viu molt feliç. En aquell moment l'emèrita va patir el seu primer desengany amorós. La mare de Felip VI és una dona molt catòlica i familiar, i sempre mirarà abans per la corona que per ella mateixa. Fins ara s'ha mantingut sempre en el paper de reina consort, malgrat les humiliacions del seu marit.

reina Sofia
reina Sofia

Juan Carlos i la reina Sofia no van tenir un matrimoni feliç. Ambdós van estar obligats a casar-se, encara que mentre l'emèrit es veia amb altres dones, l'emèrita va fer el possible per conquerir-lo i formar una família feliç. Els exmonarques només mantenien relacions íntimes per donar a llum l'home que heretés el tron en el futur. Les dues primeres van ser nenes per a súmmum de Juan Carlos. Quan estava a punt de rendir-se va arribar l'anhelat nen. A partir d'aquell moment mai més no van tornar a compartir un llit. Juan Carlos mai no ha estimat la reina Sofia, però sempre li ha estat plenament agraït per la seva actitud i l'ha premiat amb diners.

La reina Sofia sempre s'ha preocupat per Juan Carlos encara que ja no visquin junts

Encara que es diu que Juan Carlos i la reina Sofia haurien firmat el cessament de la convivència, no el divorci perquè hagués estat un gran escàndol per a la monarquia espanyola, la reina Sofia sempre ha estat molt pendent d'ell. No li ha importat coincidir i es diu que ha anat a veure'l en diverses ocasions als Emirats Àrabs, fins i tot va estar per al seu aniversari el mes de gener passat.

Se sap que Juan Carlos no està gaire bé de salut, especialment pels seus problemes de mobilitat que arrossega des de fa més d'una dècada. L'emèrit acabaria en una cadira de rodes, encara que fa tot el possible perquè no sigui així. S'injecta plaquetes i cèl·lules mare. Però no és l'únic problema. Casa Reial oculta que l'emèrit pateix ja una espècie de demència senil fruit de la seva avançada edat. Oblida noms i té petites badades, que ara per ara no són preocupants però els metges avisen que podria anar a més. Felipe, Cristina i Elena estan al corrent de tot, i la reina Sofia els pregunta molt sovint per treure'ls informació. No vol que li menteixin.

Joan Carles I i la reina Sofia
Joan Carles I i la reina Sofia