Que Letícia és molt seva ho saben a Zarzuela -que li preguntin a Sofia i Joan Carles- i des de dimecres també a Buckingham Palace. La reina espanyola va fer miques un dels costums britànics per excel·lència alhora que refermava un dels costums espanyols característics: carregar-se la puntualitat anglesa i demostrar que no passa res si un llatí fa tard a una cita. En el seu únic viatge oficial previst per aquesta setmana, la monarca va fer esperar el príncep Carles 20 minuts abans d'inaugurar una exposició sobre Sorolla. El te de les cinc podia esperar. I els quadres també.

A crits de "guapa" i amb parsimònia, mentre Carles, un fervent defensor de la puntualitat, s'afartava i començava la visita a l'expo tot sol. Un lleig en tota regla que segons Casa reial, però, no és responsabilitat de la comitiva espanyola. Tampoc, segons han dit, de l'impossible trànsit als carrers de Londres. Llavors, què va fer que Letícia arribés tan tard a la seva cita? Segons el diari ABC, una vegada la comitiva reial estava arribant a la National Gallery, van començar a donar voltes per ordre de la Policia Metropolitana.

charles leti CR

Casa Reial

El motiu? Segons ha revelat Casa Reial a la revista Vanitatis, va haver-hi un error de coordinació entre aquest cos de seguretat i Clarence House -l'oficina del príncep Carles-, i això va provocar que Letícia anés donant voltes al voltant del lloc de trobada. Un retard que després Letícia no va voler enlletgir ni retreure al seu amfitrió, justificant-li que hi havia hagut molt de trànsit i que per això havia arribat tard. Després, pel que sembla, va haver-hi feeling entre els dos representants monàrquics. L'exposició duia per nom "Sorolla, maestro español de la luz". També va quedar clar que Letícia és la maestra española de las excusas.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat