Cada nova aparició de la reina Letícia comporta comentaris sobre la seva roba, fins al punt que la que es posa la seva filla Elionor també acapara l'atenció. Però la reaparició passat festes de l'esposa de Felip VI ha desviat la mirada més amunt del seu coll: als pòmuls i llavis reials. Els Reis li haurien portat una cara nova. La fotografia que il·lustra aquesta notícia ha desfermat els comentaris. S'ha injectat bòtox la reina per començar l'any amb bona cara? Serà el rictus, el fred o el cirurgià plàstic, però l'aparença de cara inflada és evident. Va ser a les portes de la reunió de la fundació del BBVA on va fer el seu primer acte oficial en solitari d'aquest any. Vestida de negre rigorós, alguns hi van voler veure una picada d'ullet als Globus d'Or i la seva reivindicació contra l'assetjament sexual a Hollywood. El cert és que la roba de la Reina donava poc joc i sobresortien més els seus pòmuls:

pomul leticia efe 

EFE

A dins de la reunió de la Fundació BBVA, envoltada de lingüistes, periodistes i acadèmics per tractar el bon ús de la llengua castellana en els mitjans de comunicació, va seguir lluint el gris marengo d'Hugo Boss, molt elegant per a una reunió de feina però massa contrastat amb el jersei "vermell nadal" de la periodista Montserrat Domínguez. El contrast entre les dues periodistes no era només per la roba. La cara d'una i altra deixava veure que la diferència d'edat de 9 anys (Letícia 45 anys, Domínguez 54 anys) no era tan important com la manca de naturalitat del rictus reial.

reina leticia efe

EFE

Alguns mitjans han recorregut a cirurgians plàstics per comentar el nou look de la Reina i confirmen que podria ser fruit d'injeccions a la cara de bòtox i àcid hialurònic contra les arrugues. Li haurien provocat un efecte habitual en aquests casos: se li aixequen les celles per la cua. Comparin les celles de Letícia i Domínguez i veuran l'efecte. El farcit facial provoca també que es marquin més els pòmuls, la mandíbula i la barbeta. Letícia és víctima del seu passat. Quan entrava a casa dels espanyols fent el Telediario de La 1 la seva cara, amb la qual va enamorar el príncep Felip, era molt més natural:

letizia ortiz   youtube

TVE

L'any 2008 va ser l'únic cop que Zarzuela va confirmar que la Reina se sotmetia a una septorrinoplàstia per "problemes respiratoris". En plata: es va fer un nas nou. Els eufemismes estan a l'ordre del dia dels comunicats de la Casa Reial: des del "cese temporal de la convivencia" de la infanta Elena i Marichalar, que volia dir divorci, a l'"amiga especial" del rei Joan Carles, que vol dir amant. En el diccionari Zarzuela-català haurem d'incorporar "cara inflada pel fred" que de debò vol dir punxada de bòtox d'autoregal de Reis.