Aquest dimecres 15 de setembre, la reina Letícia està d'aniversari. Bufarà 49 espelmes, però el dia abans, aquest dimarts, ja ha rebut la primera felicitació de part d'uns alumnes de la Universitat Complutense de Madrid, on ha anat en qualitat d'homenatjada i on ha estat nomenada Alumna d'Honor de la Facultat de Ciències de la Informació, trenta anys després que ella anés allà a estudiar.

Un cop davant del faristol, Letícia ha verbalitzat un dels discursos més personals que se li recorden, on ha tirat d'experiències pròpies per explicar al públic assistent alguna anècdota viscuda en la seva època d'estudiant, tants anys enrere. 

Fins i tot, cosa poc habitual en ella, ha aconseguit que els palmeros que habitualment sempre li riuen les gràcies als Borbons, aquesta vegada tinguessin uns riures sincers i espontanis amb les anècdotes de l'asturiana.

leticia facultat2

leticia facultat3

leticia facultat4

La reina Letícia se sincera en ser nomenada Alumna d'Honor de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense de Madrid / @CasaReal

Per exemple, quan ha recordat com de pesada era a les classes amb alguns professors als quals torpedinava a preguntes i dubtes: "No voy a aburriros ni a ponerme intensa con historietas de aquella época, pero me acuerdo en una clase, no sé si era cuarto o quinto, estaba un catedrático de aquellos brillantes, y en mitad de la clase el hombre, un poco harto, me dijo en voz alta, casi gritando: 'Ortiz, mire Ortiz, yo no sé qué va a ser de su vida, pero desde luego a pesada -se refería a las preguntas, a la curiosidad-, ahí no tiene rival".

Letícia ha justificat que ara "Yo creo que lo de la curiosidad no se quita, lo que pasa es que ya no cuento las respuestas que me dan", i ha confirmat les emocions que està tenint en un dia com avui: "Ayer, cuando le daba vueltas a qué iba a decir esta mañana, sabía lo que me iba a pasar cuando entrase en esta facultad, sabía lo que me sucedería a mí. Venir cada día durante cinco años en la década de los noventa a esta facultad deja huella, quienes habéis pasado por lo mismo sabéis de lo que hablo".

leticia facultat 5

La reina Letícia se sincera en ser nomenada Alumna d'Honor de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense de Madrid / @CasaReal

La reina també s'ha sincerat sobre els motius que la van empényer a estudiar periodisme: "Estaba pensando también que quizás alguno de vosotros o vosotras os estáis preguntando por qué quise ser periodista. Ahora me estoy acordando de lo que sentí cuando recibí la carta, esa carta de las de antes, de papel metida en un sobre, con membrete, que nos la dejaban en el buzón. Esa carta en la que éramos admitidos como estudiantes universitarios de la Facultad de Ciencias de la Información después de haber aprobado la selectividad. La verdad es que si lo pensáis parece de otro siglo, pero es que es de otro siglo, que la facultad cumple 50, y yo a punto estoy, como sabéis, bueno, como sabe toda España".

---

Els excompanys de Letícia, en saber de l'homenatge a la reina, també hi han dit la seva. "Letizia con z. Así se presentó la reina a sus compañeros de facultad al comenzar sus clases de periodismo". Pam. Tota una declaració d'intencions. N'hi ha més. Xurxo Melchor, redactor de La Voz de Galicia, diu d'ella que “era muy guapa, extrovertida e inteligente, y siempre le gustaba ser el centro de atención” i que ella i els seus amics eren nomenats com els de “la clase pija, la llamaban, porque recordaba a la marca de esos vaqueros tan caros”, en referència al look que sempre duia i a l'aula 501 a la que ella anava. Letícia, pel que sembla, no passava desapercebuda, “Siempre comentábamos que llegaría lejos. Pero no era ninguna trepa”.