“Anys i anys”, versió iraquiana. Això és el que li deurien cantar ahir a Felip quan va viatjar a Bagdad, el dia del seu aniversari. Lluny de casa, el rei d’Espanya celebra els seus 51 anys. Però aquí tothom acostuma a recordar-se d’ell i de tota la família. A TV3, també. I és per això que en Toni Soler i en Jair Domínguez han volgut tenir un detallet amb Sa Majestat, perquè sàpiga que hi pensen.

felip joan carles riuen gtres

GTRES

Al plató de l’Està passant hi ha un pastís artesanal amb la cara del rei d’Espanya estampada al centre. Un marc de color de rosa, amb floretes i estrelles blanques, acaronen un Felip més dolç que mai. “És fotogènic fins i tot en pastís”, diu el presentador. El tortell, una horterada hilarant.

pastis cara rei esta passant tv3

TV3

En Jair no triga a trencar la màgia reial i treu un ganivet de grans dimensions. Directe a la jugular d’un Felip que sembla deliciós. Hi ha gana. “Qui en vol?”. Però en Toni l’atura. Si Dani Mateo gairebé acaba a la presó per uns mocs a la bandera, què passaria si decapitessin el rei? Només a França ho saben. El públic xiscla de riure i en Toni Soler s’exclama: T’imagines OKdiario demà: El Rey decapitado en directo en TV3?”.

Sembla que tenir un rei (de caramel) acaba fent més nosa que servei. El pastís, intocable. No poden fer-li res. Ni encendre les espelmes, no fos cas que a la cara de Felip prenguin les flames, ni menjar-se’l. “Això són 12 anys de presó per delicte de digestió”. Bé, això i que la monarquia és una mica indigesta i se’ns podria posar malament.

De cop entra en Magí Garcia, clava les mans al tortell i es menja l’efígie del rei d’Espanya. En Jair s’endú les mans al cap i en Toni tem passar 30 anys a la presó: “Què has fet? Que ets boig? Ets un irresponsable! No masteguis! Pareu de gravar!”. En Jair li fa la reanimació, però ja és massa tard. L’hem perdut i a més li falta mitja cara. Intenten fer-li els ulls amb les espelmes però és pitjor el remei que la malaltia: “Li has foradat un ull!”.

pastis 2 cara rei esta passant tv3

pastis 3 cara rei esta passant tv3

TV3

Quina metàfora. El rei amb menys visió d’Estat perquè “és molt fatxa”, deien al FAQS, s’ha quedat borni.