Tothom parla del mateix. La presentadora María Teresa Campos, una de les més icòniques i històriques de la televisió a Espanya, ha mort aquest matí als 82 anys a la Fundación Jiménez Díaz, l'hospital madrileny en el qual va ser ingressada diumenge passat a causa d'una insuficiència respiratòria greu. La de Tetuán ha mort acompanyada de les seves filles, Terelu Campos i Carmen Borrego, així com la seva neta Alejandra Rubio, i també per la resta dels seus nets o el xòfer Gustavo. I des del moment que s'ha sabut la notícia, tothom ha volgut dir-hi la seva, especialment els seus amics, els que la van conèixer de prop i els que van treballar amb ella. 

🔴 María Teresa Campos mor als 82 anys, DIRECTE | Reaccions de la família i última hora

maria teresa campos gtres
María Teresa Campos / GTRES

L'allau de missatges de condol és interminable. S'hi ha pronunciat tothom, des de Jorge Javier Vázquez fins a Mercedes Milá, passant per polítics com Pedro Sánchez o Pablo Iglesias:

I la família reial? De moment ni Felip ni Letícia han dit res de la mort d'aquesta icona espanyola. Sí ho ha fet, en canvi, el rei emèrit. Un Joan Carles que en aquests moments es troba al regne Unit en una competició de vela i que aquest matí arribava al port de Cowes disposat a pujar dalt del seu 'Bribón' per sortir a la mar. Abans, alguns dels periodistes li han acostat el micròfon perquè fes unes valoracions de la notícia del dia en clau obituària.

juan carlos cowes
Joan Carles, al Regne Unit amb la seva filla Elena / GTRES

"¿Se ha enterado del fallecimiento de María Teresa Campos?", li han preguntat a un Joan Carles que anava acompanyat per la persona que l'ajuda en els seus desplaçaments. I què ha respost ell? Una d'aquelles frases marca de la casa, penosa i d'algú que no se entera de la misa la media. Una resposta pròpia d'un empanat, lamentable. O això o el que probablement hagi passat, que ha volgut fer-se l'irònic, cosa que no procedia en absolut: "¿Y vosotros? Yo también". Com diuen a Vanitatis, Joan Carles "no se ha enterado muy bien de lo que le preguntaban". No cal que ho jurin. O sí se ha enterado i ha volgut fer-se l'original. Després, quan se n'ha adonat, o quan li han fet adonar-se de qui estaven parlant i què havia passat, ha preguntat: "¿Ha muerto? Pobrecita... Un saludo muy fuerte a la familia y que me acuerdo mucho de ella"... En fi...