Paloma Rocasolano és el motor més important en la vida de Letizia. La vida sense ella no seria el mateix. Encara que públicament no es veuen mai, la reina no vol que apareguin fotografies amb la seva família, intenten veure's amb molta assiduïtat, sempre que la seva agenda institucional li ho permet. La monarca és molt de la seva mare. La complicitat entre elles és màxima. Tanmateix, hi va haver un temps en què la veia pràcticament tots els dies, en iniciar el dia i en acabar, fins i tot durant llargues temporades es va quedar a dormir al Pavelló del Príncep, té la seva pròpia habitació en Zarzuela, alguna cosa que mai gust a la reina Sofia, la seva principal enemiga.

Durant la pandèmia, Letizia va voler que la seva mare es quedés a viure en Zarzuela. Volia protegir-la i va compartir dies i nits amb Leonor i Sofia, el seu principal somni. Aquest va ser l'última vegada que les va veure diàriament. Allà van acabar les seves tasques. Una vegada que la princesa i la infanta van créixer i van arribar a l'adolescència, els reis van creure que ja no era necessària la presència de Paloma Rocasolano. Podia venir a veure-les sempre que volgués, com fa la reina Sofia, però ja no era necessari cuidar-les. Amb els escortes que les portaven a casa i el personal de servei era suficient.

Jesús Ortiz Paloma Rocasolano Leonor GTRES
Jesús Ortiz Paloma Rocasolano Leonor GTRES

Paloma Rocasolano troba a faltar Leonor i Sofia

Quan van néixer, A els sis mesos, Letizia va reprendre la seva agenda, i mentre no anaven a la guarderia era Paloma Rocasolano qui se n'encarregava. Estava molt orgullosa de les seves netes perquè portaven sang blava. Tenia en braços Leonor, la futura reina d'Espanya. La infermera jubilada va intentar compaginar les seves tasques d'àvia amb el seu treball, perquè aleshores encara treballava. Han estat aquests últims anys quan estava jubilada.

Per aquesta raó, la reina Sofia era la que s'oferia tots els dies a cuidar-se de les nenes. Ella podia compaginar-se'l perfectament, ja que no sempre tenia un compromís institucional i no coincidia amb el de Felipe i Letizia. A més, quan ells es van proclamar reis d'Espanya, l'agenda d'ella es va reduir considerablement. Estava molt enfadada. No podia veure mai les nenes perquè Letizia no volia i Felipe no feia res, ja li semblava bé que només fos Paloma Rocasolano qui se n'encarregués.

Paloma Rocasolano premis princesa
Paloma Rocasolano premis princesa