Letizia és una dona freda i calculadora, de vegades massa controladora. Li agrada supervisar absolutament tot, i res no es mou sense la seva aprovació final. Encara que Felip VI, com a rei, és qui executa les ordres, la reina és qui realment mana, tant en la institució com en la vida privada d'ambdós. La monarca ha demostrat a la reina Sofia i Juan Carlos que reina es fa, no es neix. És la reina més elegant i estimada de tota Europa, fins i tot se la considera ja la millor reina d'Espanya fins ara. Tanmateix, molts critiquen la falta de proximitat de la mare de Leonor i Sofia. Està treballant amb els seus assessors per millorar la seva imatge, per això cada vegada més parla amb els ciutadans que s'amunteguen en qualsevol acte institucional.

Letizia de jove
Letizia de jove

Juan Carlos mai no va estimar a Letizia com a futura reina d'Espanya. Quan Felip VI els va presentar a la seva parella, l'emèrit anava a fer la mateixa estratègia que va seguir amb la resta de xicotes del seu fill, totes plebees. Els seus pares van intentar que s'enamorés d'una aristòcrata, però no hi va haver sort. La llavors princesa era presentadora d'informatius, divorciada del seu professor d'institut i de pares separats. Un deshonor. Creien que seria un autèntic desastre. Juan Carlos es va posar en contacte amb les seves persones de confiança i van buscar informació del passat de l'asturiana per dinamitar la seva relació. El príncep va advertir al seu pare, si perjudicava la relació deixaria la corona per sempre, un gran escàndol.

Les fotografies prohibides de Letizia en festes amb Alonso Guerrero

L'emèrit tenia molta informació al seu abast de Letizia. L'asturiana mai no es va imaginar que arribaria a ser la reina d'Espanya. Per aquesta raó, va viure com qualsevol persona, una joventut que sempre recordarà, encara que prefereix oblidar. Va ser una adolescent molt rebel, encara que mai no va abandonar els seus estudis. Li agradava molt la festa, però mai no faltava a classe i estudiava per a tots els exàmens amb nota.

Alonso Guerrero i Letizia
Alonso Guerrero i Letizia

Letizia va conèixer Alonso Guerrero a l'institut. Era el seu professor de literatura, i ella tan sols tenia 17 anys. Va ser un escàndol per al professor, però ells s'estimaven. De fet, van arribar a casar-se, encara que poc després es van divorciar. L'ara reina acudia a totes les festes que organitzava la seva classe, també ho feia el famós professor. Existeixen fotografies d'aquells moments, algunes imatges de la mare de Leonor de jove han vist la llum, però aquestes no. Casa Reial intenta evitar-les. Algú hauria pagat una suculenta quantitat de diners a aquestes dues amigues de Letizia amb intencions de trair-la. Diners a canvi de silenci.