L’agenda de la reina Letícia té cada vegada menys dies lliures. Amb Felip VI delegant en ella bastants actes, aquesta setmana toca marxar de viatge oficial a un país que coneix d’allò més bé: Mèxic.

El 1995 va posar rumb cap allà per fer una estada de sis mesos d’intercanvi universitari. La per llavors estudiant de màster va començar a fer de reportera pel diari Siglo XXI, començant una relació amb un xicot de la redacció. Però aquesta és només una de les moltes aventures que va viure.

De fet, si és conegut el passat de Letícia al país mexicà, és per la seva experiència com a venedora de cigarrets. El diari anglès Daily Mail va treure a la llum fa un parell d’anys aquesta faceta, publicant unes imatges de la monarca vestida amb una samarreta promocional d’una marca tabaquera i oferint-ne paquets. 

Alguns companys seus d’aquella època han parlat amb diversos mitjans sobre aficions de la Reina a Mèxic, descrivint-la com una noia “apassionada” a qui li encantava ballar salsa, menjar carn rostida i prendre tequila, fugint dels bars “plens de fatxendes”.

També va tenir temps per protagonitzar alguna polèmica, convertint-se en la musa del pintor cubà Waldo Saavedra -qui va pintar un quadre de Letícia despullada que va fer pensar que podria haver posat sense roba per ell, tot i que ho van negar-.

Ara, convertida en reina d'Espanya, realitzarà una visita de feina a la seu nacional de la Creu Roja a Ciutat de Mèxic. Aprofitarà l'estada per veure algun excompany?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat