Letícia és la reina més inapropiada de tota Europa. Camil·la d'Anglaterra, Matilde de Bèlgica, Màxima d'Holanda... totes estan al seu lloc. Entre els 50 i els 70, dignes, amb una imatge curosa però d'acord a la seva edat i, sobretot, a la seva condició règia. Fins i tot Carolina de Mònaco, d'una aristocràcia molt menor, ha sabut envellir als 66 anys amb una dignitat inèdita en Letícia. La dona de Felip VI té 50 anys, la consort més jove, però té por al pas del temps i viu obsessionada amb la imatge física que dona, sense entendre que la imatge que de debò importa és l'altra, la d'una dona íntegra i d'acord al seu moment. Letícia menja poc, s'entrena molt, pateix de vigorèxia, voler semblar esvelta sempre, es punxa bótox, es canvia les faccions facials a cop de bisturí i ara també vesteix roba per lluir musculatura. En un acte oficial de dijous per les malalties rares ha caminat poderosa sabent que el tall del vestit fúcsia deixaria lluir les cames musculades. No és Camil·la. És Pilar Rubio:

Letizia fucsia GTRES
Letizia llueix cama musculosa GTRES

Té una malaltia al peu que li impedeix posar sabata de taló  alt, però per mostrar aquesta cama li cal la sabata que tria. El tall del vestit fa que revistes com Diez minutos la qualifiquin de "sexy". "Letizia estrena el vestido ideal para la primavera con el que presume de su lado más sexy. La Reina ha viajado hasta Santiago de Compostela para presidir el acto con el que la Federación Española de Enfermedades Raras (FEDER) conmemora el Día Mundial de estas patologías. Para la ocasión, ha lucido un vestido camisero en color fucsia de Roberto Verino con una abertura que dejaba ver sus musculadas piernas". Letícia no només és addicta al bisturí. També és addicta a cridar l'atenció.

Letícia fúcsia GTRES
Letícia fúcsia GTRES

Sexy no és l'adjectiu que s'espera de la mare de la princesa Elionor, una noia gairebé adulta que, per contra, vesteix sempre com una monja amb uns vestits de nina que tapen del turmell al coll. El món al revés: Letícia extremada, Elionor als 17 anys com una nena. Serà la por de Letícia no ja a envellir sinó a ser eclipsada per l'única persona destinada a l'eclipsar-la del tot: Elionor.

Letícia rosa
Letícia rosa a l'escenari rosa, EFE

El vestit el defineix millor que ningú la revista de les vanitats. Segons Vanity fair "La reina ha estrenado para la ocasión un vestido camisero en tafeta de color fucsia, de manga larga y con cinturón de atar del mismo tejido. Se trata de una creación de la firma de Roberto Verino, un diseñador gallego al que la reina ha querido homenajear aprovechando este viaje a Galicia. La reina lo ha combinado con unos destalonados a juego de Carolina Herrera. Letizia, que ya ha vestido otros diseños de la firma en sus apariciones públicas anteriores, tiene una buena relación con Roberto Verino y se mostró muy cariñosa al encontrarse con él hace unos meses, cuando con motivo de la ceremonia de entrega de los Premios Princesa de Asturias visitó junto al rey y sus hijas una exposición sobre sus 40 años de carrera en Oviedo". El tall de Verino està pensat per dones amb la cama treballada, però ni Camil·la, ni Matilde ni Màxima faran mai aquesta pinta.