Letícia sempre ha protegit la imatge de Elionor. La reina vol garantir el futur regnat de la seva filla, per aquesta raó s'ha desvinculat totalment del cognom Borbó, que ja és passat. La seva mare li ha dit com vestir, amb qui ha de parlar, quan ha de fer-ho i com ha d'actuar. Això ha rebut nombroses crítiques per part d'alguns experts, queixes perquè la germana de Sofia no desenvolupa la seva pròpia identitat i comença a assemblar-se a la seva mare, una dona freda i distant. Si la corona vol apropar-se a la ciutadania, encara li queda un llarg camí per recórrer.

Diuen que Elionor sembla una dona de 50 anys, i tan sols en té 18. No connecta amb els joves i nens de la seva edat, que al cap i a la fi serà reina d'ells i no dels homes i dones de la tercera edat. La princesa és la persona més ben valorada de la monarquia espanyola per la ciutadania. Per fi, allunyada de Letícia, ha pogut mostrar la seva pròpia identitat. La jove tenia ganes de marxar de Zarzuela, només per allunyar-se de la seva mare. Ara segueix els passos del seu pare i gaudeix de la seva independència. A Gal·les, la reina encara vigilava la princesa. Demanava un historial diari i a més va canviar el menú de l'internat. En el centre militar ha intentat la mateixa estratègia, però encara que sigui la monarca s'ho han prohibit.

Leonor jura la constitución amb Letizia efe
Elionor jura la constitución amb Letícia efe

Elionor se salta la dieta de Letícia

Fa un parell de setmanes va celebrar el seu aniversari en família, però també ho va fer a Saragossa amb els seus companys de classe. El grup d'amics va menjar en un conegut local d'hamburgueses, una cosa que detesta la reina i mai no l'ha deixat menjar a casa. Segons l'encarregat, Elionor va demanar la "panzzer burguer" composta per formatge camembert en la base, ceba caramel·litzada de font, carn de boví 100x100 d'origen nacional, formatge chédar i salsa 'panzzer'. Com a postres es va decantar per la deliciosa cookie XL de 3 xocolates.

Sofía, Letizia i Leonor
Sofía, Letícia i Elionor

Des que Letícia es va convertir en reina va eliminar el menú de Zarzuela traient els ultraprocessats i els greixos. Un menú 100% saludable, sense sucres. Aposta pels superaliments. Així que Elionor, des que és a Saragossa, s'ha saltat totes les normes.

En la celebració van estar 9 persones, Elionor va arribar uns minuts més tard acompanyada d'una amiga i diversos escortes, ja que era una sorpresa per a ella. Es va asseure en una cadira de fusta que el local ja ha batejat com la cadira de Elionor. Els seus amics li van portar unes espelmes amb el missatge "ets vella". Cadascú va pagar la seva part del menjar.

Laura Fa va revelar que Letícia sempre ha intentat que les seves filles no prenguessin sucres. De fet, a cap festa d'aniversari no han tingut pastissos. "Cuidava que no hi hagués pastissos i aquest menú no quadra que amb la dieta que segueix Letícia ni que posava les seves filles", afirma. Afegeix Gema López que quan les nenes anaven a Mallorca i eren petites "Letícia era tan maniàtica que en aquell moment controlava fins i tot l'espessor del puré i el primer tast el feia ella". "Era súper a sobre de l'alimentació", manté.