Leonor ha estat la figura central en els últims mesos. La pròxima sobirana d'Espanya va prestar jurament a la Constitució el 31 d'octubre passat en assolir la majoria d'edat, i a partir d'aquest moment assumirà més responsabilitats. La seva presència ja va ser notada en l'obertura de la nova legislatura al costat de Felipe i Letizia. Encara que li queda un llarg camí per recórrer, segueix els passos del seu pare en formar-se militarment a l'Acadèmia General Militar de Saragossa, especialitzant-se en l'exèrcit de terra. Després, té previst cursar una carrera universitària, principalment en Dret, i completar els seus estudis amb un màster als Estats Units.

Des dels 16 anys, Leonor va deixar la casa. La princesa va cursar batxillerat internacional en l'UWC Atlantic College de Gales, on actualment també estudia la infanta Sofia. Tenia un gran desig de sortir de Zarzuela, però ser la futura reina d'Espanya implica desafiaments considerables. Tota la seva vida està meticulosament planificada, sense marge per desviar-se, i els seus moviments estan estretament controlats, especialment per la seva mare, Letizia Ortiz Rocasolano, una figura molt controladora. Fins i tot a l'internat de Gal·les, Letizia va sol·licitar informes setmanals sobre l'acompliment de les seves filles i va exigir canvis al menú.

Leonor i Letizia
Leonor i Letizia

Leonor no vol tornar a Zarzuela per no trobar-se amb Letizia

Inicialment, Leonor va tenir l'opció d'utilitzar el Superpuma per tornar a Zarzuela els caps de setmana, però només ho va fer durant les primeres setmanes quan encara no se sentia còmoda amb els seus companys. Ara ha format el seu grup d'amics i s'ha integrat a Saragossa, sortint amb ells als llocs més coneguts de la zona universitària. Malgrat ser reconeguda pels saragossans i rebre sol·licituds de fotografies i autògrafs, manté una actitud amable, sempre sota la vigilància de les seves escortes.

infanta Sofia, Leonor i Letizia GTRES
infanta Sofia, Leonor i Letizia GTRES

Encara que Letizia insistia que Leonor dormís a Zarzuela, la princesa es negava rotundament, aprofitant els seus anys de llibertat abans de tornar al palau, seguint l'exemple de Felip VI en el seu moment. A diferència de la reina Sofia, Letizia és més controladora amb els seus fills. Leonor se sent més còmoda amb els seus companys en el centre militar, on pot gaudir de plans típics de la seva edat, com anar al cinema, sopar fora, passejar o prendre alguna cosa, sense haver d'ocultar-se. Tanmateix, sempre es cuida de mantenir les seves maneres.

Leonor no se sent a gust a Zarzuela, on els seus pares passen una difícil fase en la seva relació, marcada per discussions constants. La tensió als passadissos del Pavelló del Príncep és palpable, i prefereix mantenir-se allunyada d'ells per evitar presenciar els seus desacords. Només es trasllada a Madrid quan és necessari complir algun compromís institucional.