Es podria dir que Letizia s'ha quedat totalment sola. Tocada i enfonsada. La campanya de desprestigi que s'ha iniciat contra ella en els últims mesos ha fet efecte. En l'última dècada, la reina havia cobrat un gran protagonisme deixant a Felipe en un discret segon pla totalment desenfocada, una cosa que Casa Reial no podia consentir. I de fet hauria estat la mateixa Casa Reial la que hauria iniciat aquest procés donant-li llum verda a Jaime del Burgo per trencar el seu silenci. Segons l'advocat, Letizia va ser infidel a Felipe amb ell durant diversos anys. De 2004 a 2012, any en què els van descobrir.

Letizia va obligar Juan Carlos a abdicar i fa quatre anys a exiliar-se, la humiliació més gran de la història. Totes les corones internacionals en van parlar, un monarca que va acabar els seus dies per la porta del darrere, i ja ni tan sols pertany a la institució. Fa quatre anys que l'emèrit viu en els Emirats Àrabs, una cosa que també beneficia al seu patrimoni, ja que s'evadeix de la Hisenda Pública. És un dels motius principals pels quals no vol residir a Espanya de forma permanent.

Juan Carlos tamboret Tw
Juan Carlos tamboret Tw

Tanmateix, Juan Carlos ha expressat el seu desig de tornar, almenys de poder moure's lliurement. I és que l'últim any ha pogut viatjar amb total llibertat. El 2023 va aterrar a Espanya fins i tot en set ocasions, almenys reconegudes. Totes amb la desaprovació de Letizia, qui va intentar que no veiés Leonor i Sofia, una cosa que no va poder evitar en l'aniversari de la princesa.

Juan Carlos protagonitza la humiliació més gran a Letizia

Aquest any s'ha produït la imatge de la victòria. Felipe per fi s'ha deixat fotografiar públicament amb Juan Carlos. Va succeir la sortida de la missa homenatge a Constantino de Grècia al Regne Unit. Ja va veure com Letizia havia quedat relegada a un segon pla, a l'ombra dels altres, i sola.

Juan Carlos ja ha tornat a Abu Dhabi i se n'ha anat molt feliç al seu jet privat acompanyat pels seus escortes, el seu fidel amic i Froilán. L'emèrit ha guanyat la batalla, s'ha venjat de Letizia. En aquest últim cap de setmana ha protagonitzat la humiliació més pública cap a la reina. Encara que ella no vulgui, s'ha passejat lliurement per Madrid, ha anat al casament de José Luis Martínez Almeida i Teresa Urquijo i ha assistit a la missa funeral de Gómez Acebo, a més de dinar en Zarzuela.

Joan Carles I i Almeida
Joan Carles I i Almeida