Màxima preocupació per l'estat de salut de Joan Carles I. En els últims mesos les visites de l'emèrit a Espanya han estat molt recurrents, i no només per assistir a les regates a Sanxenxo. També per passar per Vitòria i visitar el seu metge de confiança. D'algun temps ençà, el marit de la reina Sofia se sotmet a un tractament revolucionari que combina plaquetes amb cèl·lules mare per millorar els seus problemes de mobilitat. Els metges ja li han advertit que podria quedar-se en cadira de rodes per a la resta de la seva vida, però el pare de Felipe ho evita. No li agrada que li vegin postrat en una cadira com si fos un derrotat.

També s'ha informat en les últimes setmanes que Joan Carles ha patit alguna petita badada, pròpia de la seva avançada edat. Es parla de demència senil. A més, Pilar Eyre destapa que el marit de la reina Sofia sempre ha tingut problemes mentals. Una fòbia tremenda que va desenvolupar quan es va descobrir tot el seu entramat i la seva imatge com a monarca va quedar en dubte. L'emèrit tenia pànic per la seva seguretat.

Joan Carles I
Joan Carles I

Explica Eyre que quan es va autoexiliar en terres àrabs "al principi sentia una nostàlgia atroç d'Espanya, però no s'atrevia ni tan sols a venir de visita per temor que l'agredissin pel carrer". Un assumpte de poc equilibri mental: "Va arribar a tenir malsons recurrents amb aquest fet i es despertava en mig de la nit banyat en suor. Un amic de Joan Carles em confessa que 'creia que aniria a menjar a un restaurant i li tirarien un tomatazo i jo li vaig dir que tampoc no seria el primer'. Perquè el mateix li passava quan era Príncipe i viatjava amb Sofia a tots els racons d'Espanya. 'I li vaig sentir riure per primera vegada des que se'n va anar a l'exili'". Per tots aquests problemes mentals, Joan Carles es va posar en tractament psicològic. Van ser uns anys molt complicats. La seva salut es va veure minvada en conseqüència.

Joan Carles no torna a viure a Espanya mai més

Malgrat tots els seus problemes de salut i la seva avançada edat, fonts properes expliquen a Pilar Eyre que Joan Carles no morirà a Espanya, no està previst, encara que alguns creguin que és un deshonor per a la corona i en especial a Felipe. L'emèrit ja s'ha fet a aquesta idea. A més, tampoc no s'instal·larà a Ginebra per ser més a prop del seu país, la seva residència oficial continuaran sent els Emirats Àrabs.

Juan carlos casament TVE
Joan Carles casament TVE