L'estat de salut del rei emèrit Joan Carles I ha estat motiu de creixent preocupació, manifestant els efectes del temps en la seva mobilitat. Als seus 86 anys, les limitacions físiques són evidents, resultat de complicacions com un maluc destrossat per un accident d'esquí, una operació malaguanyada i l'artrosi. Aquestes condicions l'han deixat pràcticament immobilitzat i tenint intensos dolors, generant una situació de dependència descoratjadora, similar a la viscuda per la seva mare en els seus últims anys.

El rei emèrit ja havia hagut d'adaptar les instal·lacions de Zarzuela i la seva residència a Abu Dhabi per facilitar la seva mobilitat, amb rampes, banys adaptats i personal les 24 hores per assistir-lo en les seves necessitats diàries. Tanmateix, els esforços per mantenir-se actiu i seguir rutines d'exercici han estat insuficients per aturar el deteriorament de la seva salut. Tant és així que les seves filles ja han rebut una notícia que, no només és de les pitjors per a elles, sinó també per al propi emèrit.

Juan Carlos cadira de rodes
Joan Carles cadira de rodes

Confirmen a Joan Carles I la pitjor notícia

En aquest sentit, un dels temors més grans de Joan Carles I era quedar-se postrat per sempre en una cadira de rodes. Perquè una cosa és anar en ella quan no el veuen, i una altra de molt diferent haver de recórrer a ella en tot moment. Tanmateix, haurà de començar a fer-se a la idea que aquesta serà la seva destinació a curt termini. Els diagnòstics mèdics han confirmat que els seus problemes de mobilitat no tenen fre ni solució. I que més aviat que tard no podrà moure's si no és amb la cadira de rodes.

Aquest gir en la salut del rei emèrit representa un cop per a la família reial, especialment per a les seves filles. Joan Carles I, que en el seu moment va ser un referent de vigor i energia, ara es veu limitat per problemes físics que amenacen amb alterar profundament la seva qualitat de vida.

L'acceptació d'aquesta realitat serà un desafiament tant per a Joan Carles I com per a les seves filles, els qui hauran d'adaptar-se a la nova situació i brindar el suport necessari en aquest moment difícil.