Cristina i Felipe sempre han tingut una excel·lent relació, entre ells la complicitat era màxima, fins i tot major que amb Elena. Amb la filla gran dels emèrits es podia dialogar molt poc, i és que ella era molt borbònica, fidel defensora del regnat de Juan Carlos. Tanmateix, els seus altres dos germans eren més una ovella esgarriada, especialment quant a amistats i relacions es refereix. Davant de la negativa de Juan Carlos i Sofia, la infanta Cristina es va casar amb Iñaki Urdangarin, un plebeu i famós, aleshores jugador d'handbol del FC Barcelona, la relació més longeva dels Borbó, i van pensar que no durarien res. Felipe també s'enamorava de plebees. Gigi Howard, Isabel Sartorius, Eva Sannum i Letizia. L'exmonarca va aconseguir acabar amb totes les seves relacions, però no amb l'asturiana. Juan Carlos va permetre a la seva filla mantenir una relació amb un plebeu, però no ho anava a consentir amb Felipe perquè seria el futur rei d'Espanya i per conseqüent ella la reina.

Felipe i Cristina efe
Felipe i Cristina efe

Felipe va demanar consell a la seva germana Cristina quan va conèixer Letizia. La infanta va ser la primera en conèixer la seva relació amb la presentadora d'informatius de TVE. Se la va presentar a Barcelona i Iñaki i Cristina els deixaven les claus de casa seva el cap de setmana perquè tinguessin trobades íntimes sense que la premsa pogués adonar-se'n. Va ser la infanta que li va donar uns consells per presentar-lo a Letizia als seus pares. I quan no la van acceptar, també va ser Cristina qui va passar temps amb la llavors princesa perquè s'integrés a la família. Per aquesta raó, la mare de Pablo, Juan, Miguel i Irene, no entén com la reina l'ha deixat a l'estacada quan va saltar el cas Nóos, mai no li ho perdonarà. No s'ha sentit protegida ni ajudada en cap moment.

Felipe es reconcilia amb la seva germana Cristina en Zarzuela

La infanta Cristina no només es va enfadar amb Letizia, també amb Felipe perquè al final acatava totes les ordres de la seva dona. El rei només era un braç executor. Va deixar massa camp lliure a la mare de Leonor i Sofia. Quan va saltar el cas Nóos pels aires, els reis van decidir apartar tota la família de la corona, els van retirar les seves funcions, els seus títols i el salari que percebien dels Pressupostos Generals de l'Estat.

Joan Carles I en el casament d'Almeida
Joan Carles I en el casament d'Almeida

Tanmateix, després de descobrir-se el veritable motiu de la crisi de Felipe i Letizia, una infidelitat, el rei ha agafat el relleu i la primera mesura que ha instaurat és demanar perdó a la seva família i recuperar el contacte amb ella. Especialment amb la infanta Cristina, el rei està molt penedit. La seva família és el més important de la seva vida. La infanta i el rei van mostrar un acostament aquest cap de setmana en Zarzuela quan també va venir per dinar en família, encara que Letizia no volia.