El mes de gener passat, Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina van prendre la decisió de posar fi al seu matrimoni. Encara que no van emetre un comunicat oficial, la notícia va ser difosa àmpliament pels mitjans de comunicació. Aquesta decisió va marcar el final d'una batalla legal que s'havia prolongat durant dos anys i va culminar en un acord que, segons la informació proporcionada per Juan Luis Galiacho, va resultar ser més avantatjós per a l'exduc de Palma. No obstant això, l'esmentat acord incloïa certes condicions específiques.

Juan Luis Galiacho, director 'El Tancament Digital', va revelar que Iñaki Urdangarin hauria rebut una compensació de dos milions d'euros per un llibre que una prestigiosa editorial li va proposar d'escriure, projecte a què finalment va renunciar. A més, se li va garantir un ingrés mensual vitalici de 25,000 euros, gestionat per Joan Carles I, sense importar la seva presència. Urdangarin, que va ser empresonat a causa dels actes del rei emèrit, va advertir que hi hauria repercussions. Aquest cas va servir com un exemple per demostrar que la justícia és igual per a tothom, amb la intenció de calmar el malestar social que prevalia en aquella època.

La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin
La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin

L'acord econòmic entre Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina es va concretar a Ginebra, mentre que a Barcelona només es va realitzar el tràmit del divorci. Tanmateix, Cristina va establir certes clàusules per complicar la relació d'Urdangarin amb la seva nova parella, Ainhoa Armentia. Una d'aquestes clàusules estipulava que si Urdangarin parlava amb els mitjans de comunicació, perdria tots els beneficis acordats. Ja va rebre una advertència quan va concedir una entrevista a la revista 'Setmana'.

Juan Carlos paga totes les despeses d'Iñaki Urdangarin fins al dia que es mori, després serà la infanta Cristina l'encarregada

En aquesta entrevista, Urdangarin va declarar: "Estic divorciat, ja no tinc cap condemna", confirmant que ja no era l'espòs de la infanta Cristina. Tanmateix, la periodista Maica Vasco va desmentir aquesta afirmació, assegurant que el divorci firmat a Barcelona no era més que un tràmit. Segons Vasco, el veritable acord econòmic es va firmar a Ginebra. Aquest arranjament permetia a Urdangarin marxar sense rebre gens oficialment, una narrativa que ella considera inversemblant.

La periodista argumenta que aquest procediment va ser una estratègia per ocultar el fet que Joan Carles I havia proporcionat una suma considerable de diners a Urdangarin per garantir el seu silenci. D'aquesta manera, s'evitaven preguntes sobre l'origen d'aquests diners. Basc conclou la seva anàlisi en el seu vídeo de YouTube titulat "Iñaki Urdangarin: excunyat de Felip VI: Escac i mat a la monarquia espanyola", a partir del minut 18, indicant que tot això és "moltíssim maquillatge" per encobrir la veritat.

Segons el divorci firmat a Barcelona, Iñaki Urdangarin se'n va "sense indemnització i sense pensió". A més, mentre els fills no s'independitzin econòmicament, tant Iñaki com Cristina assumiran les despeses, en funció dels diners que cadascú guanyi. Un contracte que, segons Maica Vasco, ningú no pot creure a causa de l'estil de vida d'Urdangarin, que viu "com un rei". A Barcelona es va firmar un contracte regulador, però el substancial es va acordar a Suïssa. "Només ha de viure com un rei i mantenir-se en silenci", conclou.

Iñaki Urdangarin
Iñaki Urdangarin