Iñaki Urdangarin comença una nova vida a Vitòria acompanyat d'Ainhoa Armentia. La relació es consolida després de fer-se públic que hauria arribat a un acord de divorci amb la infanta Cristina. Després de més d'un any de batalles legals amb els seus advocats, ambdós haurien aparcat les seves diferències. A la filla de Joan Carles I no li ha quedat més remei que cedir a totes les seves exigències. Segons ha revelat Juan Luis Galiacho, l'exjugador d'handbol ja hauria rebut un primer pagament d'un milió d'euros dels dos que van acordar en concepte d'indemnització pel llibre que li van oferir escriure i al qual va renunciar per no perjudicar la imatge de la corona. L'altre milió podria rebre'l en firmar el divorci o per parts. A més, també ha canviat el seu sou. Dels 6.000 euros inicials que ja ingressava cada mes als 25.000 euros que va demanar. Ara per ara manté la seva escorta. És l'emèrit qui finalment s'ocupa de tots els pagaments, ja que a Cristina li seria impossible amb els seus 400.000 euros anuals de sou en la fundació.

Iñaki Urdangarin efe
Iñaki Urdangarin efe

L'exduc de Palma no tindrà cap problema econòmic a partir d'ara. Serà una de les persones més riques d'Espanya. Ha sabut utilitzar bé les seves cartes i és que culpa Joan Carles I de tots els seus mals. Segons ell, podria haver-se deslliurat de la presó, però l'emèrit el va sacrificar per demostrar que la justícia és igual per a tothom i d'aquesta forma netejar la imatge de la corona.

Iñaki Urdangarin es fa d'or gràcies a la infanta Cristina

Però no són les úniques quantitats de diners que rebrien Iñaki Urdangarin. Segons el periodista s'han acordat altres clàusules, i és que aquest milió restant se li podria pagar mensualment, uns diners que s'afegirien al seu sou. Cada mes podria ingressar un extra de 5.000 euros o fins a 50.000 euros.

Iñaki Urdangarin
Iñaki Urdangarin

L'exjugador d'handbol ha demanat que públicament només es digui que cobrarà 5.000 euros per enganyar a Hisenda, ja que serien els únics que declararia al país. Segons fonts consultades per elcierredigital.com, "que ara es digui que cobrarà 5.000 euros al mes és una qüestió d''emblanquiment' de cara a la Hisenda espanyola. Aquests diners probablement seran el que rebi directament a Espanya [on es firmarà en teoria el divorci, a Barcelona], a la qual cosa se sumeix una altra quantitat que percebrà a l'estranger per part de l'Emérito, que és l'encarregat de pagar." Per evitar més problemes vol que totes les quantitats quedin reflectides en un document oficial. "Està cansat de marrons", diuen fonts properes a la parella d'Ainhoa.