Pilar Urbano treu pit sempre que parla de la Casa Reial, afirmant que disposa d’informació privilegiada. Coneixedora dels secrets més foscos dels Borbons, ha estat notícia recentment en assegurar que va ser Letícia qui va marcar el discurs del Rei el 3-O “per posar-hi collons”. Una bomba que va arribar només un dia abans que Iñaki Urdangarin entrés a presó.

La imatge del cunyat del rei Felip empresonat ha fet les delícies de tothom, coincidint amb el quart aniversari de la coronació dels Reis. Una època molt dura pels monarques però molt més per l’exduc de Palma.

Ja ha passat la primera nit a la presó per dones de Brieva, Ávila, on s’hi hauria d’estar més de cinc anys. Un lloc amb un pavelló especial, pati propi, menjador, sales de vis a vis... La indignació davant el centre on és reclòs està fent bullir la xarxa, omplint-se de memes sagnants.

Urdangarin arriba a Palma  EFE

EFE

I en aquest context està arribant una informació rere una altra. Com dèiem, Urbano està de moda: concedint un munt d'entrevistes. L’última ha estat a Sálvame, on ha estat explicant que Urdangarin feia temps que es preparava per a l’ingrés a presó: “És un home que està acostumat ja a la solitud. Cada vegada que la seva dona la infanta Cristina marxava de Ginebra per motius de feina, els nens anaven a l’escola i ell es quedava fent d’home de casa. Feia la compra a un restaurant francès molt barat. La nevera la tenia feta un caos, però feia el dinar, treia a passejar el gos, recollia els seus excrements, netejava la casa... i després feia muntanyisme amb un amic. També anava a l’església però estava acostumat a la solitud i a estar sense tanta premsa ni pressió mediàtica”.

pilar urbano 2 salvame

Fes clic a la imatge per veure el vídeo / Telecinco

L’advocat del basc va afirmar que havia rebut la notícia amb estoïcisme, una idea que ha reforçat Urbano: “S’ha preparat des del 2016 per entrar a presó, sabent que hauria d’entrar-hi. Ell hi viurà patint la solitud, però no hi haurà un acarnissament, no es tracta de fer-li passar un calvari. A més a més, que crec que aquesta presó serà transitòria. A partir del setembre o octubre segur que voldrà passar al tercer grau”.

I la infanta Cristina? Sap com està? “Des del dia del seu aniversari, quan ell va rebre el manat de presó, van deixar l’apartament en el qual viuen i es van reunir a un petit hotel discret. Tota la família Urdangarin, els nens i el matrimoni, aïllats de la premsa. I allà han passat tot el cap de setmana junts, acomiadant-se”.

El dubte segueix sent si la Infanta seguirà vivint a Ginebra amb els nens com deien o es mudarà a Madrid per estar més a prop del marit. Aviat ho veurem.