Letizia va arribar a Casa Reial a finals de 2003. Era un secret a veus que finalment va confirmar Felip VI. Abans de sortir a la llum la seva relació, la llavors presentadora d'informatius i el príncep es veien d'amagat a Barcelona, a la casa d'Iñaki Urdangarin i Cristina de Borbón. De fet, quan es va fer pública la relació, els únics que no li van donar l'esquena a la princesa els van ser. La infanta Elena, Juan Carlos i Sofia ni la parlaven.

Tanmateix, Letizia no es fiava d'Iñaki Urdangarin. Sempre ho va veure com una persona molt interessada i massa llesta, però ella ho va ser més. Les primeres discussions dels actuals reis van ser per l'exduc de Palma. La llavors princesa es va negar a acollir en Zarzuela la família de l'exjugador d'handbol a casa seva. Tampoc no va voler anar al seu quaranta aniversari, però no li va quedar més remei. No es va moure de la cadira en tota la celebració.

Felipe i Letizia efe
Felipe i Letizia efe

Qui era l'infiltrat en la família reial?

En els primers anys de relació, s'escrivien moltes coses en els mitjans de comunicació sobre la vida privada de Letizia. Sembla que algú estava disposat a fer-la desaparèixer de la corona. Juan Carlos o Iñaki Urdangarin? Eren els seus dos sospitosos, i va encertar. En els primers anys la mare de Leonor i Sofia en parlava molts amb el pare de Juan, Pablo, Miguel i Irene, van agafar confiança i li va arribar a explicar alguns episodis íntims de la seva vida sense ser conscient que era un infiltrat. L'exduc va jugar amb aquesta informació.

Iñaki Urdangarin va filtrar molta informació a David Rocasolano, qui va escriure un llibre biogràfic no autoritzat de la llavors princesa. Allà van trencar la relació. El seu cosí sempre anava a Zarzuela i feia fotografies a les nenes i als seus pares. A Letizia no li agradava i li va demanar que no tragués cap imatge perquè podrien aparèixer en els mitjans de comunicació. Així va ser. Recordem les imatges de Felipe i Letizia en tricicle. "No facis fotos aquí. Poden interessar a molta gent. No estic paranoica. Et poden robar la càmera".

Família Reial|Real per complet EFE
Família Reial per complet EFE

Letizia era una persona molt desconfiada. Quan estava embarassada algú va filtrar que estava esperant un nadó, el futur hereu al tron. Ni ella ni Felipe no havien comunicat res. De fet, encara no estava ni de tres mesos i no volia parlar del tema perquè era molt delicat. Finalment, va gastar una trampa a Iñaki Urdangarin per comprovar si era ell l'infiltrat. Li va dir que seria nen i es diria Pelayo. Efectivament, al cap de pocs dies es va publicar que Letizia anava a donar a llum un home que es diria Pelayo.