Imaginin la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin com si fossin Quim Masferrer agafant un dard i llançant-lo a un mapa de Catalunya com fa a El foraster de TV3. Això és el que ha fet la parella, que ha posat l'ull en un indret del país com a refugi de la pressió mediàtica un cop ell surti de presó. Explica Sílvia Taulés a Vanitatis que "ni él ni su mujer soportan no poder pasar los permisos penitenciarios en la intimidad, con los suyos, sin ver cómo se escrutan sus sonrisas, sus paseos, los bártulos que cargan en el coche y los locales a los que acuden".

Iñaki Urdangarín i Infanta Cristina amb fills a Vitoria Gasteiz GTRES

Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina (GTRES)

Urdangarin i la germana del rei estan farts d'anar a Vitòria i sentir-se observats. Per això ara han decidit que quan ell torni a fer les maletes, vagin al Maresme a buscar la tranquil·litat que ara no tenen. Explica el citat mitjà que fa tres setmanes van ser a Mataró, on estarien valorant seriosament la possibilitat d'establir allà la seva base d'operacions, de fonts properes a la parella. Però, per què Mataró? "El Instituto Nóos trabajó para el Ayuntamiento de Mataró en sus años más activos, pero lo hizo con tantas instituciones que la cuestión pasó desapercibida". La resposta, doncs, la trobem en l'entorn de la parella: En el Maresme tienen casa muchas amigas de Cristina, como Marta Mas, regatista y decoradora, que durante años ha pasado parte de sus vacaciones en la zona”. Ser en una ciutat portuària també seria un dels motius per triar establir-se a la capital del Maresme.

iñaki i cristina

Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina (GTRES)

Els Urdangarin-Borbó, doncs, que estaran repartits per la geografia catalana. Pablo, el segon fill del matrimoni, està instal·lat fa unes setmanes al barri de Pedralbes de Barcelona, vivint a casa d'uns amics, amb la intenció de tornar a jugar a handbol a l'Esplugues, on ja ho feia abans de marxar la família a Ginebra. També viu a la zona alta de la ciutat la germana d'Iñaki. Ana Urdangarin viu al Putxet, en una casa modernista de diferents pisos on l'àvia, Claire Liebaert, hi passa força temporades. Mataró, doncs, pren la capdavantera per saber on aniran a parar els cunyats de Letícia, i tenint en compte què poc li agrada a ella i a Felip venir a Catalunya, no sembla que els reis els aniran a visitar gaire. Millor pels quatre, deuen pensar tots. La infanta i el seu marit ja ho haurien comunicat al seu cercle més íntim: “Improvisan mucho, en función de lo que va pasando... y a la vez calculan todas las posibilidades para que nadie les encuentre”.