Felip VI i Letícia és l'únic matrimoni de Casa Reial que es manté unit. Els Borbons mai no han tingut gaire sort en l'amor. Els primers en acabar el seu matrimoni va ser la infanta Elena i Jaime de Marichalar, recentment han trencat la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, i Joan Carles I i Sofia mai no es van estimar, encara que van aparentar les formes.

Però el matrimoni de Felipe i Letizia, que el proper any complirà dues dècades, no ha estat un camí de roses. Segons Pilar Eyre, els reis d'Espanya han tingut diverses crisis, i en alguna ocasió han estat a punt de trencar la relació. La majoria de les seves discussions han estat provocades per la família del rei. L'actual reina mai no la van estimar.

Felipe i Letizia efe
Felipe i Letizia efe

L'última discussió entre ells ha estat molt recent. Tot sorgeix arran de la formació militar de Leonor. Mentre Felipe creu que és la formació adequada per a la seva filla, futura Cap d'Estat, Letizia pensa que no s'hauria de formar com militar. Pilar Eyre diu que l'a la reina li "provoca un tremend molestar" que l'hereva sigui militar. "Han estat dies sense parlar-se, cops de porta i crits i tot ha estat escoltat pel personal que treballa amb ells", va explicar a la revista Lecturas.

Una de les discussions més fortes en el matrimoni es va viure el 2015, amb la comunió d'Irene Urdangarin. La família d'Iñaki volia quedar-se a dormir a palau, però Letícia li ho va prohibir a Letícia. Recentment, els havia esquitxat el cas Noós.

"Es van casar fa 19 anys, el 2004, i des del principi hi va haver rumors de crisi. Jo recordo els primers mesos que ja deien 'faran un comunicat, anul·laran el matrimoni...' hi havia sempre rumors que el matrimoni anava malament, que hi havia baralles, que a més solien ser pels familiars de Felip" assenyala la periodista.

Letizia desfilada 2022
Letizia desfilada 2022

La clàusula que va impedir a Letícia de divorciar-se de Felip

Letícia va demanar el divorci a Felip, però el seu equip li va recordar que es jugava una cosa molt important, les seves filles. El rei va utilitzar el seu últim as a la màniga per frenar un escàndol per a la corona i un deshonor. Si la reina decideix separar-se, Leonor i Sofia es quedarien a palau, allunyades de la seva mare, una cosa que ja no succeirà quan compleixin la majoria d'edat. "Pel que sembla, això no ho he pogut comprovar, algú li va recordar a Letícia que havia firmat un contracte prematrimonial pel qual els futurs fills es quedarien amb el pare en cas de separació" apunta Eyre. Letícia no estava disposada a perdre les seves filles.