"Majestad, querido Felipe: (...) Deseo manifestarte mi más absoluta disponibilidad para contribuir a facilitar el ejercicio de tus funciones. Mi legado, y mi propia dignidad como persona, así me lo exigen. (...) Te comunico mi meditada decisión de trasladarme, en estos momentos, fuera de España. Una decisión que tomo con profundo sentimiento. (...). Con el cariño y afecto de siempre, tu padre". És la vergonyosa carta que Joan Carles va escriure a Felip. Bé, que hauria escrit. Perquè pel que sembla, de deseo manifestarte, res. De mi propia dignidad, res. De te comunico, res de res. Perquè ni hauria manifestat, ni hauria tingut dignitat ni li hauria comunicat res al seu fill. Probablement no sigui veritat ni la part on diu con el cariño y afecto de siempre, tu padre.

DL u256053 002

Joan Carles (GTRES)

Perquè la carta més famosa dels darrers temps, el miserable text fotent-se de tothom perpetrat, en teoria, per Joan Carles abans de fer les maletes amb la cua entre cames, ni l'hauria escrit ell. Una borbonada més d'una família que viu de prendre-li el pèl a la ciutadania, i aquesta, especialment la part més vassallesca i servil, anar empassant-se sopars de duro. Qui ha insinuat, per no dir que ho ha deixat més que clar, que no hi ha res de Joan Carles en la carta enviada al seu fill, ha estat la periodista i amiga íntima de la reina Letícia, Esther Jaén.

esther jaen3

Esther Jaén (Antena 3)

Jaén probablement tingui fil directe amb algunes de les qüestions que es tracten a Zarzuela. I sobre la notícia de l'any, no ha dubtat en assegurar que el Borbó no ha marxat, sinó que l'han fet marxar. A Espejo público, Jaén ha estat contundent: "Esta salida, que en mi opinión..., opinión, no. Alguna información tengo... Esta salida no ha sido tan de buen grado, ni tan meditado ni tan voluntario por parte del rey emérito... Ha costado lo suyo que 'meditase'", ha revelat, fent el senyal de les cometes amb els dits en pronunciar la paraula "meditase".

esther jaen2

Esther Jaén (Antena 3)

La presentadora substituta de Griso aprofundeix: "¿Ha costado convencer al rey Juan Carlos para que escriviera esa carta?". I Jaén la corregeix: "...para que la firmara, más bien... Él no estaba a favor de salir de España, pero además, con un argumento que tiene su validez. Él decía: 'Oye, ¿y la presunción de inocencia? ¿Dónde estoy, yo, imputado?`". 

'Espejo público' (Antena 3)

La periodista ha acabat la seva intervenció confirmant que els reis no variaran la seva agenda tot i l'escandalosa fugida del campechano i continuaran amb el seu viatge de vacances previst pels propers dies a Palma. Molt aquí no ha pasado nada. Estil Borbó 100%.