Zarzuela és el terreny de la reina Sofia. Felipe va decidir construir-se la seva pròpia casa quan va complir la majoria d'edat. Encara que els seus pares s'assabentaven de tot, volia tenir una certa intimitat. Així que va construir el Pavelló del Príncep a tan sols un quilòmetre del palau dels seus pares, al mateix recinte. Allà viuria amb la seva futura esposa i els seus fills. Finalment va ser Letizia la persona que es va casar amb Felipe, i van tenir dues nenes, Leonor i Sofia. Quan els Borbó es van veure embolicats en el cas Nóos, i les malifetes de Juan Carlos, on destacaven les targetes 'Black' que va utilitzar pràcticament tota la família, els reis van decidir allunyar tots de la institució. Els van retirar les seves funcions institucionals i el sou que percebien dels Pressupostos Generals de l'Estat. Calia salvar el regnat de Felipe i el futur de Leonor. La reina Sofia va ser l'única que es va mantenir en la institució al paper d'emèrita. Ella es va quedar vivint a la seva casa, el palau de la Zarzuela, però no ho va fer sola, sempre va estar acompanyada per la seva germana, Irene de Grècia, més coneguda com a tia Pecu.

la reina sofía surt de l'hospital amb la via intravenosa
la reina sofía surt de l'hospital amb la via intravenosa

Felipe només trepitja Zarzuela per a les recepcions, també per veure la seva mare i la seva tia totes les nits. Fa un tomb i estira les cames, a més és un temps de silenci per reflexionar. Al recinte pot sentir-se segur perquè està totalment vigilat.

Màxima alerta per l'estat de salut de la reina Sofia, un metge sempre a casa

Els empleats de Zarzuela que assisteixen a la reina Sofia i a la tia Pecu són els que cada dia fan un informe per a Felipe. El rei ha demanat que se l'informi de l'estat de salut d'ambdues, que cada vegada és més delicat a causa de la seva edat. La setmana passada la mare del monarca va ingressar a la clínica Ruber de Madrid per una infecció urinària que es va complicar, encara que tot ha sortit bé.

Felipe, Cristina i Elena ja han parlat de la possibilitat de retirar la reina Sofia de les seves funcions. Volen que es jubili ja i pugui descansar, encara que això ella no ho veu tan clar. L'emèrita vol morir en la institució, és l'únic que la manté amb viva. No obstant això, en les seves últimes aparicions ha preocupat molt els seus fills. Li costa articular paraules, li costa moure's, fins i tot ha tingut algunes pèrdues de memòria. Els empleats de Zarzuela han notificat a Felipe que la seva mare ha patit una davallada molt important en els últims mesos, ja no és la que era. La tia Pecu també està molt delicada, per aquesta raó s'ha reforçat el personal. Necessiten més ajuda. Hi ha un metge disponible 24 hores amb elles, així com infermers.

Reina Sofía abandona la clínica Ruber
Reina Sofía abandona la clínica Ruber