Tot el que s'esdevé entre les parets de Zarzuela és un misteri. És així ara i ha estat sempre. No obstant això, anys enrere era més fàcil ocultar-lo, ara és missió impossible, pràcticament. Es parla molt de Leonor i Sofia, però dels fills dels emèrits, quan eren petits, van poder passar més desapercebuts. Igual que va fer Juan Carlos amb Felipe, l'actual rei dona una paga mensual a les seves filles. En el dia d'avui, en ser menors d'edat, no se'ls assigna cap sou dels Pressupostos Generals de l'Estat. Tal com figura al portal de Transparència de la Casa Reial, només Felipe, Letizia i Sofia reben un sou per part dels contribuents. És probable que se sumi Leonor quan compleixi la majoria d'edat. Ara per ara, cap de les filles dels reis no cobren res per desenvolupar les seves funcions institucionals. El mateix va succeir amb Elena, Cristina i Felipe. No cobraven cap sou quan eren menors.

El 2019 es va revelar que Felipe i Letizia van assignar una paga a les seves filles. Ambdues rebien 30 euros setmanals, 120 euros mensuals, per aprendre a administrar-se. Amb aquests diners es comprarien el que elles volguessin.

infanta elena pis
infanta elena pis

Els fills de Juan Carlos anaven curts de diners

José Apezarena revela alguns detalls curiosos, com secrets ocults o anècdotes divertides, de la família reial. Tot el que succeeix entre les seves parets és un misteri per això genera més interessos entre els ciutadans. A través d'amics dels reis, l'escriptor ha obtingut els secrets més ben guardats en 'Els homes de Felip VI'

Victoria Federica i la infanta Elena EFE
Victoria Federica i la infanta Elena EFE

Allà revela que Juan Carlos i Sofia també van assignar un sou a Felipe, Cristina i Elena mentre eren adolescents. Es desconeix quantes pessetes li pagaven, però havien de ser molt poques, ja que els tres anaven escassos de diners. "Anava a classe molt curt de diners i demanava préstecs als seus companys, que després els tornava quan el seu pare li pagava", deia de Felipe. I la mare de Froilán i Victoria Federica també se les enginyava per aconseguir uns diners extres i comprar-se les seves coses.

Durant anys la infanta Elena es va tornar addicta a la telebotiga i es gastava tots els seus diners en productes inservibles que acabaven guardats en un calaix.